2009-04-01, 17:56
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wesele bez dzieciaków? Czy to możliwe...?
Cytat:
Napisane przez keira24
Doskonale rozumiem Twoje obawy  .
W sierpniu wychodzę za mąż i planujemy wesele, ale bez udziału dzieci. Po pierwsze nasza sala nie jest przystosowana do obecności maluchów. Nie ma w niej osobnej salki do zabawy, ani miejsca, w którym zmęczony malec może się położyć. Po drugie jest to stadnina koni i uważam, że jeśli rodzice będą się bawić, to dzieciaki mogą wejść tam, gdzie nie powinny. Nieszczęście gotowe. A po za tym w mojej rodzinie są dzieci, które są stworzone do zepsucia każdej rodzinnej uroczystości. Ostatnio dały popis swoich umiejętności i ich rodzice wiedzą, że organizujemy wesele bez dzieci.
Jeśli ktoś decyduje się przyjść na wesele i zamierza się na nim bawić, a nie stale poświęcać uwagę maluchom, to uważam to za dobre wyjście. Jeśli komuś to nie przeszkadza, to również szanuję takie myślenie. Aczkolwiek pozostaję przy własnym zdaniu.
|
Wydaje mi się, że wesele to nie miejsce dla dzieci, a raczej zabawa dla dorosłych. Keira24, w jaki sposób powiadomiliście gości, że nie chcecie tej uroczystości z udziałem dzieci?
|
|
|