2009-04-02, 16:00
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Konflikt Serologiczny
ja nie miałam takiego problemu, bo jeszcze nie planuję zakladać rodziny, ale wtrące swoje 3 grosze.
wg mnie niepotrzebnie się zamartwiasz na zapas. konflikt serologiczny właściwie w dzisiejszych czasach to nic nadzwyczajnego. wiele dzieci się urodziło i ma się dobrze mimo różnicy grup krwi rodziców, (z tą różnicą, że po pierwszym porodzie matce podaje się te przeciwciała).
wady rozwojowe zdarzają się przecież u różnych kobiet, u których wcale nie bylo konfliktu. wg mnie już jest kwestia kontroli w trakcie ciąży itd.itp.
najlepiej porozmawiaj z lekarzem na ten temat, powiedz mu, że się martwisz (no i czym konkretnie) bo chyba nikt na forum Cię nie uspokoi..
Cytat:
Napisane przez madziaaj00
Witam. Mamy problem. Ja mam grupe krwi AB rh- moj partner 0rh+ wiem ze jest to konflikt serologiczny. I ze przy pierwszej ciazy nie jest to duzy problem ze podaje sie przeciwciała anty D, i ze wieksze ryzyko jest przy kolejnych ciazach. Lecz ja mam pytanie dotyczace wad rozwojowych dziecka,z ktorymi dziecko moze sie urodzic? czy któraś z was miala juz taki przypadek?? 
|
|