Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki w Wielkiej Brytanii
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-03, 02:34   #3131
SimplyDivine
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Okolo 30 funtow:

http://www.houseoffraser.co.uk/Given...-feed-_-beauty

http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...P=OTC-GOOGLEPS

EDIT: Simply Divine tosmy sie zdublowaly z tymi pryzmami.

Mnie moj maz ostatnio uraczyl dwoma zestawami kosmetykow z BS (uwielbiam!) - lawenda i rumianek (divine calm) i moringa. Oba zapachy cudne, ale lawenda i rumianek wymiata.
Za kazdym razem jak jedzie gdzies w interesach to mi cos z BS przywodzi, to taka mala tradycja juz sie zrobila u nas...

No i dostalam kolejne perelki pudrowe do kompletu - Brush on Radiance. Sliczne!

A ostatnio dawali tez bardzo ladna kosmetyczke z probkami - zel pod prysznic (wlasnie ta divine calm), blyszczyk do ust, krem z wit. E i maslo truskawkowe.
No popatrz :P Telepatia ;]

Mam maly sloiczek tego zelu moringa ale nie uzywalam jeszcze - musze byc bardzo ostrozna z zelami/plynami ktore maja intensywny zapach bo potem egzema mi sie zaostrza ( jak sie wykapalam w plynie Biala Czekolada z Avonu to sie 6 miesiecy leczylam ).

Widzialam ta kosmetyczke, ale ja jak juz wspominalam z zelami musze uwazac, blyszczykow nie uzywam a dla samego kremu z witamina E nie bralam bo juz i tak tego dnia mala fortune wydalam.. ( najpierw napisalam spedzilam od spending za duzo drinkow , za duzo.. ) Ale z TBS mam juz wszystkie pedzelki , Japanese Cherry Blossom EDT, krem na noc z witamina E i maske Seaweed. Zastanawiam sie jeszcze nad ich podkladem w kompakcie lub podkladem mineralnym bo ma dobre opinie

Cytat:
Napisane przez henieczka Pokaż wiadomość
Bardzo ciekawy watek, poczytalam sporo, ale nie dam rady przebrnac przez wszystko
Napisze cos od siebie, moze sie powtorze, moze sie komus przyda

Bardzo lubie Body Shop, ale ostatnio wydalam kupe kasy na kosmetyki i musze troche przycisnac pasa Kupilam szampon miodowy i odzywke do kompletu - butle 400ml, dwie za 11£ (promocja byla....), szampon boski, odzywka niebardzo, ale postanowilam, ze zuzyje do konca ( zazwyczaj polowe opakowania czegos oddawalam mamie, zeby kupic i przetestowac cos innego, ale sie lecze!! ).

Dodam, ze wlosy mam suche i puszace sie - moim KWC jest Brazil nut Define & no Frizz - wygladza, nawilza, podkresla fale, uzywam na suche wlosy lub na mokre..

Uzywalam jeszcze szamonu i odzywki Charles Worthington - i znowu szampon bardzo dobry, odzywka jak kazda inna ( znowu prawie cala butelka poszla do mamy, czemu tak trudno o dobra odzywke?)

Poza tym z linii Botanics z Bootsa - bardzo dobry peeling cukrowy do ciala, wygladza i mocno nawilza, a tani i duuzy sloiczek ma
Peeling cukrowy z Botanicsa mam i na poczatku wydawal mi sie fajny bo natluszczal, ale jakims cudem wysusza! Poza tym jesli naloze za duzo to po zmyciu zostajhe taka tlusta warstwa co zbiera sie pod paznokciami i roluje.. ;/

Kupilam sobie ten nowy podklad z Maybelline Dream Satin Make Up i niestety.. Jak sie nalozy za malo to robia sie smugi, jak sie nalozy wiecej to jest okej ale po jakis 2 godzinach sciera sie z twarzy ;/ Podklady w plynie jednak nie dla mnie chyba.. Trzeba bedzie przetestowac cos w kompakcie i mineraly ( za duzo do ukrycia nie mam - jedynie pory z ktorymi nie moge sobie poradzic, troche suchych skorek i szybko czerwieniaca sie cere )