Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Serum Basi z wit.C, pytanko
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-17, 22:10   #416
Pitipel
Zadomowienie

Dot.: Serum Basi z wit.C, pytanko

Cytat:
Napisane przez lola23
Dziekuję za odpowiedź
Mam wrazenie ,że skóra już jako tako przyzwycziła się do Retinu A . Jest widoczne łuszczenie ,szczególnie rano kiedy nakładam filtry...jestem w stanie to przeboleć.
Natomiast po aplikacji serum (zrobilam 15%) buzia robi sie czerwona , skóra jest sciągnięta tak jak po nałożeniu maseczki z białka i cytryny(kiedyś robiłam sobie takie maseczki sciagająco-rozjaśniające jak byłam młodziutką nastolatką).
Czuję wyrazny dyskomfort , ściągnięcie , pieczenie , zaczerwienienie, mam ochotę to zaraz zmyć .Być może, tak jak piszesz, steżenie jest zbyt silne , może mam przecierpieć tą fazę a potem będzie lepiej?
Acha , jeszcze mam pytanie jaką porcję serumiku robicie jednorazowo , bo ja w ciągu tygodnia nie jestem w stanie zużyć nawet połowy z 10ml przy codziennej aplikacji.
Nie ma za co dziękować!
Serum 15% jest po prostu widocznie za silne dla Twojej skóry - spróbuj 10%, albo nawet słabsze, obserwuj reakcje skóry. Ściągnięcie skóry po apolikacji serum jest normalne przy tym steżeniu...
Nie zniechęcaj się, zrób słabsze serum i aplikuj np. co drugi dzień.
Nakładasz serum baaardzo oszczędnie - ja nakłądam na twarz, szyję i dekolt, robię 10 ml serum i zuzywam je w ciągu ok 5-6 dni.
Pitipel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując