|
Dot.: Jak się przygotować? - pierwsza wizyta u ginekologa - zbiorczy!
W poniedziałek tj. 6.04 idę po raz pierwszy do ginekologa... Boję się nie ukrywam... 18 lat mam skończone także o to czy mama będzie musiała coś podpisać nie muszę sie martwić. Mam problemy z okresem-nieregularne. Występuje wtedy kiedy mu sie podoba,i krótko 4-5 dni. Chciałabym zacząć brać tabletki antykoncepcyjne nie tylko z tego powodu. Chcę też się zabezpieczyć przed ciążą bo zaczęłam współżyć z chłopakiem. Lekarz będzie pytał o to jakie do tej pory stosowałam zabezpieczenie? I czy jak mu powiem,że stosunek przerywany to coś powie?? Apropos tabletek czy TRZEBA przed wizytą jakieś badania wykonać albo po wizycie? Chciałabym od razu zacząć brać tabletki, wykupic je po wyjściu z przychodni. I najważniejsze pytanie: czy tabletki trzeba zacząć brać w 1 dniu miesiączki? U mnie będzie z tym problem;/ nie chcę zacząć brać po 2 miesiącach jak pojawi mi sie okres... Tym bardziej,że w piątek przyjedzie mój chłopak z zagranicy(2 miesiące się nie widzieliśmy) i chciałabym już móc się z nim kochać bez stresu(czyt.bez prezerwatywy czy tym bardziej nie stosować stosunku przerywanego). Z góry dzięki za odpowiedzi. Po wizycie na pewno napiszę jak było
|