Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kraterki - co z tym zrobić?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-10-09, 00:31   #3
madlen
Przyczajenie

Re: Kraterki - co z tym zrobić?

Witam ! Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie,ale spróbuję pomóc Ci choć trochę.
Przede wszystkim w żadnym wypadku nie "pozbywaj" sie wyprysków(rozumiem,że masz na myśli wyciskanie)!Po tym bardzo często zostaja blizny.Naprawdę lepiej jest przeczekać,choć wiem,że to trudne.Miejscowo na wypryski stosuj jakieś maści,które przyspieszą proces gojenia.Najlepiej wybierz się do dermatologa,zeby coś Ci polecił.
Jesli chodzi o kremy z kwasami,to usuwają one tylko niewielkie i bardzo płytkie blizny,nie wiem,czy Ci wystarczą.W kazdym razie musiałabys zacząć od jakiegos łagodnego preparatu(np.effaclaru),a krem o niskim stężeniu kwasu raczej nie usunie 'kraterków".
Myślę,że najlepsza metoda dla Ciebie to głębokie złuszczanie.Zajrzyj tutaj:http://www.wizaz.pl/beata_zluszczanie_naskorka.php
i zastanów sie,która metoda Ci odpowiada. Niektóre z nich są inwazyjne i wymagają izolacji(żeby nie straszyć ludzi ). Nie wiem,czy mozesz sobie na to pozwolić. Kiedyś w wizażu czytałam relację osoby,która poddała sie zabiegowi(bardzo inwazyjnemu) głębokiego złuszczania,ale niestety nie potrafiłam teraz tego znalezc.W każdym razie nie martw się, na pewno coś da sie zrobić z tymi nieszczęsnymi kraterkami.Buziaki
madlen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując