Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-18, 08:13   #275
Meme
Zadomowienie

GG do Meme
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Hej Płatku, łóżeczko kupiliśmy za 220 zł, z szufladą. mi na szufladzie bardzo zależało, bo takich typowych szaf, to my nie posiadamy, wiec kazdy kawałek miejsca sie liczy. Może wieczorem zrobię zdjęcie telefonem mężą i ci prześlę. Takie co prawda chcielismy troszkę inne, z wyższymi zagłówkami, ale takowe kosztowało juz 270 zł z szufladą, no to wiadomo, że wzięlismy tańsze, mimo, że sponsorowane.
Materacyk, pani w sklepie poradziła nam podwójnie kokosowo piankowy - jest grubszy i podobno najzdrowszy, kosztował 90 zł. Ale np. piankowo kokosowe pojedyncze widzielisśmy juz sa 55-60 zł, zależy od miejsca.
Co do pościeli, to udalo nam sie zrobić niezły "deal". W sklepei firmowym Maan:5- częśćiowy komplet :poduszeczka+kołderka+och raniach na szczebelki+2 poszewski = 110zł. Ale np. juz w innym sklepei identyczny za 150zł!
6-częściowy komplet, czyli to samo co wyzej + baldachim(też sklep Maan)=150 zł. Jakieś pytania?
Do tego wzięlismy jedno przescieradełko na gumce 17zł (Maan), inny sklep 23-29zł(przęscieradlo jak w mordę szczelił identyczne!!!)
Tym spospbem posciel kosztowała nas+/-130 zł z prześcieradełkiem włącznie, ale gdybyśmy sie nie pojechali rozejrzeć dalibyśmy 150 zł, za sama posciel.....
Sprawdzałam też same poszewki, po ile są. Komplet z flanelki - 46zł,z normalnej bawełny jakieś 38-39zl. Na pewno jeszcze jeden takim kupię, to samo przescieradełko, mimo, że teściowa szyje 2 komplety z flaneli.
A propos prania poscieli, przepis prania mówi, żeby nie wirować. Troche to dla mnie dziwne, bo jak nie odwirować kołderki czu poduszeczki, albo tego ochranaicza? Przecież będzie to schło 3 dni, w ogóle tego z pralki nie wyciągne. Dal mnie to bzdura i mam zamiar "prać normalnie". A jak Wy byscie postąpily?

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora