Re: AA-botox-like
Nie wiem jakie składniki zastosowała firma Oceanic w swoim nowym produkcie, (na Basię nadal musimy poczekać).
Ja znalazłam informację o nowej linii kosmetycznej (kosmetyki dla gabinetów kosmetycznych i ich linia detaliczna) prawdopodobnie chodzi o ten sam składnik.
Przedstawiam Wam opis kosmetyków linii Vanity:
Vision Esalifting heksapeptyd + ozonidy
współdziałanie blokujące procesy starzenia się skóry i całkowicie odnawiające skórę twarzy.
24% heksapeptyd +ozonowany olejek =maksimum rezultatów
Nowa linia zabiegów tonizujących i powstrzymujących procesy starzenia się skóry twarzy o podwójnej skuteczności, możliwej do uzyskania dzięki współdziałaniu aktywnych czynników.
Podstawą linii jest innowacyjne połączenie HEKSAPEPTYDU, rewolucyjnego składnika wygładzającego zmarszczki mimiczne (efekt botuliny), z nadzwyczajnymi właściwościami odnawiającymi OZONIDÓW. Dzięki takiemu połączeniu można uzyskać nadzwyczajne efekty nie tylko w wygładzaniu zmarszczek, ale także w odzyskiwaniu utraconego napięcia, elastyczności i świeżości skóry twarzy.
VISION ESALIFTING niepowtarzalna linia przeciwzmarszczkowa.
Kosmetyki profesjonalne
Serum do cery delikatnej
delikatne działanie złuszczające i przeciwutleniające HEKSAPEPTYD i Polihydroksykwasy
Serum do cery normalnej
bardziej zdecydowane działanie złuszczające HEKSAPEPTYD i Alfahydroksykwasy
Krem Anti-age (blokujący objawy starzenia się skóry)
działanie obronne przed zanieczyszczeniami HEKSAPEPTYD i APF
Produkt Ozoaktywny
intensywne działanie stymulujące i regenerujace OZONIDY
Intragel (stosowany bezpośrednio na zmarszczki i bruzdy)
głęboki efekt liftingujący i odmładzający Żel z HEKSAPEPTYDEM i OZONIDAMI
Maseczka na bazie DNA pochodzenia morskiego
właściwości regenerujące Tkanina nasączona żelem na bazie DNA morskiego
Kosmetyki domowe
Serum liftingujące do twarzy
HEKSAPEPTYD i Polihydroksykwasy
Serum na szyję
Witaminy, kwas glikolowy i mlekowy
Krem Młodości
HEKSAPEPTYD, APF i Trahaloza
Krem na szyję
HEKSAPEPTYD i izoflawony z soi
Drogocenny eliksir na skórę czoła
HEKSAPEPTYD i środki liftingujące
Drogocenny eliksir na skórę wokół oczu
HEKSAPEPTYD i Czynniki liftingujące
Drogocenny eliksir na skórę wokół ust
HEKSAPEPTYD i Czynniki zmiękczające
Tyle informacji znalazłam o tej nowej serii.
W jednym z opisów użyto także nazwy Argirelina - ja z tym składnikiemn spotkałam sie już dość dawno -w kosmetykach Charmine Rose w zabiegu Magia Hawajów - i troszkę dziwi mnie fakt takiej nagłej akcji reklamowej produktów z tym składnikiem, to już nie nowość ,skoro inne firmy stosują ten składnik od jakiegoś czasu.
Argirelina(hekaspeptyd) działający na system połączeń nerwowych ,w podobny sposób do działania jadu kiełbasianego (botuliny).Firma Charmine Rose tak deklaruje działanie swojego preparatu :
"Argireline ma działanie silnie wypłycające zmarszczki mimiczne:bruzdy na czole,policzkach,szyi,oli kwiduje "kurze łapki" wokół oczu i niweluje efekt "opadających ust".W zabiegu Magia Hawajów efekt utrzymuje się 3-6 miesięcy."
Tyle producent...
Moje spostrzeżenia :
To kolejny "cudowny" składnik kosmetyków,wykonałam zabiegi u klientek z różnym stanem skóry,z różną głębokością zmarszczek - ponieważ zawsze podchodzę z dużą ostrożnością do nowych zabiegów nie obiecywałam moim klientkom takich efektów jak obiecuje producent.I dobrze ,gdyż zabieg jest świetny jako zabieg odżywczy,nawilżający ,relaksujący.Ale nie działa w tak cudowny sposób jak botulina.
Dlatego uważam ,że kosmetyki ,które teraz pojawiają się w sprzedaży także będą przereklamowane.Być może będą świetnie nawilżały ,odżywiały skórę -ale o efekcie likwidacji zmarszczek chyba nie ma co marzyć.
Ciekawa jestem jak jest cena tego nowego kremu?
Basia Kwiatkowska na pewno mogłaby nam więcej powiedzieć o działaniu tego hekspeptydu na skórę.
www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
|