Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jaki krem do cery nadwrażliwej z wypryskami???
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-10-14, 20:17   #3
martiene
Raczkowanie

Re: jaki krem do cery nadwrażliwej z wypryskami???

dziekuje za szybka odpowiedz
myje twarz pianka purete thermale Vichy (seria niebieska do cery mieszanej) i skora jest po niej jasna, matowa, nie sciagnieta, w dobrej kondycji, Klopoty zaczynaja sie po toniku (ta sama seria, inne nie zdawaly egzaminu) a krem dopelnia zlego. Buzia sie czerwieni, wypryski robia sie widoczne/pojawiaja sie nowe. Uzywalam kremu z serii 20 Erisa o silnym dzialaniu przeciwtradzikowym, do przedwczoraj (mam 25 lat). Dlugo byl bardzo dobry ale ostatnio cera sie pogorszyla i zaczela przetluszczac.
Teraz kupilam krem do cery nadwrazliwej avene (po raz kolejny). Po nim twarz jest taka sobie, nadal czerwona alo mniej niz po innych kremach. Nie mam tlustej cery ale nie moge nie uzywac kremu, skora od razu boli.Czerwieni sie od alkoholu BARDZO, wiatru, mrozu. Mam popekane naczynka (tata ma bardzo popekane,a mama tradzik rozowaty) i wypryski grudkowe na policzkach, brodzie - raczej niewiele, ale bylo juz lepiej. Raz lub dwa do roku mam miesieczna kuracje isotretinoina, ale ostatnio zle to znosilam (okropne luszczenie i bol skory). Czerwienie sie nawet po wodzie termalnej. chodze do dermatologa ale pani - mimo iz ja cenie - wydaje sie raczej eksperymentowac (ma duzo probek). Nie moge wyprobowywac nowych kosmetykow bo mam uczulenia od razu (w chwile po nalozeniu). Probowalam juz:
- toleriane
-seboderm
-diroseal
-vichy oligo
-cleanance K KATASTROFA!!! ropne nacieki i potrojne antybiotyki
- zel perly mlodosci
Ale buzia albo jest nawilzona i z pryszczami, albo z mniejszymi pryszczami i sucha jakas, podrazniona. Matujace kosmetyki odpadaja zupelnie. Uzywam tez maski ponizej 20 erisa z drozdzy - bardzo dobrze dziala. Inne maski=pryszcze po 10 minutach. U mnie nie istnieje pojecie "nie zatyka porow".
Blagam, pomocy
bardzo dziekuje za czas spedzony na czytaniu mojego listu i udzielaniu porad, oby Twoja cera dlugo byla piekna