Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - kwasy czy peeling azjatycki?kremy czy zabieg?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-10-17, 18:04   #4
epolit
Przyczajenie

Re: kwasy czy peeling azjatycki?kremy czy zabieg?

Witam,

Pozwolicie, ze sie podepne pod watek i popytam...
Wlasnie przymierzam sie do zabiegu z kwasami.

Beata Krajnik napisał(a):
>Kwasy AHA potrzebują czasu aby poprawić stan cery - nie spodziewaj się rewelacyjnych efektów po 1-2 czy nawet 3 zabiegach to musi być seria 5 - 8 zabiegów ,1 zabieg w tygodniu (niektóre firmy proponują 2 zabiegi w tygodniu),

Wlasnie, kosmetyczka wspomniala o ok. 5 zabiegach. Powiedziala, ze 2 x w tygodniu, badz raz w tygodniu. Ma to byc zabieg na kwasach (mlekowy) Chermine Rose. I teraz nie wiem, czy lepiej raz czy dwa razy w tygodniu... Mam cere mieszana, lekko rozszerzone pory w strefie T i na policzkach w okolicach nosa, troszke pozostalosci po wypryskach. Ale mam tez kilka widocznych naczynek w okolicach nosa. Czy kwas mlekowy bedzie dobry? Glownie chodzi mi o rozjasnienie, ozywienie skory i zmniejszenie porow.

>przed pierwszym zabiegiem wskazane jest przygotowanie skóry kosmetykami z niską zawartością AHA (4-10%),póżniej w trakcie kuracji kosmetyczka także poleci kosmetyki do stosowania w domu oraz po zakończeniu serii.

Zaczelam stosowac Effaclar K. Wiem, ze stezenie kwasow ma ok. 1,5%. I tak zastanawiam sie czy wogole jest sens stosowania tego preparatu teraz, gdy zdecydowalam sie na zabiegi w gabinecie...

> Dodatkowo mogą to być kosmetyki o działaniu wybielającym(jeśli jest taka potrzeba).Na pewno stosowanie kosmetyków w domu to połowa sukcesu w kuracji.

Rozumiem, ze o tym powinna mnie powiadomic kosmetyczka. Ale czy przy okazji moglabym sie czegos wiecej dowiedziec? Nie chcialabym zaprzepascic rezultatow (mam nadzieje pozytywnych) zabiegu...

Pozdrawiam serdecznie,
Evik
epolit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując