2009-04-08, 10:44
|
|
|
Raczkowanie
|
Paznokciowy świat Oli :)
Witam. Wreszcie zebralam sie by otworzyć własną galerię pazurkowa na wizażu ) Są to moje pocztątki. Kurs skończyłam w połowie marca dopiero teaz udało mi sie skompletować cały zestaw. Pazurki przedłużam metodą akrylową. Wole osobiscie robić to na tipsie mimo iż przyklejenie tipsa sprawia mi jeszcze nie lada probrem:P
Na kurs posżłam - bo mi sie zachciało. Chciałam zobaczyć od podstaw jak to się robi i jakos mnie to wciągneło narazie nie mam klientek. zrobiłam paznokcie mamie(na kursie) kilka wykałaczek no i sobie wczoraj jednego :P po świetach bede robiła siostrze i koleżance.
W swoim życiu miałam trzy razy przedłużane paznokcie. Dwa razy żelki i raz akrylki. Z żadnych nei byłam zadowolona ponieważ po trzec - do tygodnia czasu zaczeły sie zapowietrzać. Raz jako mały "gnojek" zerwałam a raczej zgryzłam je sama;P na ktorej z lekcji angielksiego - bolało ( pozniej juz byłam nastepnym razem u kosmetyczki na zdjeciu żelu a akryl zdjełam za pomocą pilniczka i acetonu - nawet nie przepiłowałam płytki (zostawiłam troche akrylu na płytce a pozniej to on juz jakos tak sam chyba odrósł) ani razu nie była m na uzupełnianiu bo stwierziłam ze jak mam dac prawie tyle samo u tych dziewczyn za uzupełnianie i maja mi sie zrobić zapowietrzenia to wole nie.. no ale do rzeczy
Dodam zdjecia moich paznokci:
1. mamy na kursie
2. z boku - mamy na kursie
3. mój wczoraj robiony
4. mój z boku wczorajszy
5. moje proby kwiatkowe
ps. strasznie długo mi zajmuje robienie. na kursie jedną reke robiłam 7 godzin w pierwszy dzien. w drugi (na formie juz było krócej ale mialam problem z podlozeniem formy..
Edytowane przez oluss89
Czas edycji: 2009-04-08 o 12:31
|
|
|