Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2010 - cz. VI
Cytat:
Napisane przez szana
a do mnie przyjeżdżają moi teście na kilka dni od razu po świętach,pisałam o tym kilka postów wcześniej ale tylko Samcia zauważyła chyba.
stresuję się,chociaż wiem,że nie powinnam ale jednak...teście są super i jakoś nie mam się czego bać ani nic a i tak 
.....
|
Widziałam, widziałam, miałam Ci odp ale w pracy czasem pisze coś, a w trakcie mi przerwą i "zapominam"
My "zmówiny" mieliśmy w Boże Narodzenie, czyli 1,5 meisiaca po zaręczynach. Ja to zaproponowałam, po tym, jak moja mama zapytała, czy myślimy o zapoznaniu ich z rodzicami Tż. Powiedziałam więc Tż, że skoro wyznaczyliśmy datę, rozglądamy sie za salą, to myślę, ze miło by było przedstawić sobie rodziców, bo nie chciałam, by poznali się (jak w przypadku jednego z moich braci) dopiero na kilka dni przed ślubem. Zapytał rodziców, stwierdzili, ze to dobry pomysł, więc ja ustaliłam datę i godzinę i... gotowe Też sie bałam, a okazało się, ze niepotrzebnie. Na poczatkuz awsze jest sztywno, ale potem się tak ojcowie rozklekotali, ze o ślubie ani słowa w sumie nie było Mama Tż i mój ojciec "podgadując" zmusili w sumie mego biednego Tż o poproszenie moich rodziców o moją rękę I tak nam zeszło 7 godzin! Ciekawe, jak będzie teraz
Cytat:
Napisane przez kaska87
 jemu? nigdy nie jest głupio....
wiecie pewnie takie myśli mnie nachodzą bo jestem na niego zła, ale coraz więcej rzeczy mnie w nim wkurza i zastanawiam się czy jest sens...
gdybym sama gdzieś zadzwoniła, to by dopiero była afera na pół wiochy
|
Ehhh nie za dobrze, jak Cię takie myśli nachodzą.
Cytat:
Napisane przez kaska87
dam mu jeszcze te 9 dni-będzie wtedy równy rok jak nic nie zacznie robic to nie chcę ślubu za rok bo to wygląda tak jak tylko ja bym go chciała 
|
Powiedz mu więc to, ze czujesz się tak, jakbyś go w sumie przymuszała, bo jego nic nie interesuje i że jak tak dalej pójdzie to ślub będzie w 2785 albo wogóle. Ja swojego jakiś czas temu "otrzeźwiłam" i się wzioł do roboty, bo też tylko ja wszystko robiłam. Oczywiście i tak to ja znalazłam Dj i fotografa, ale tż musiał obejzeć tony stron itd które mu podsuwałam, określił, które mu się podobają, potem spotkaliśmy się z podwykonawcami i razem decydowaliśmy, czy to to, czy dalej szukamy. Nie moze być tak, że wszystko na Twojej głowie, a jemu się wydaje, że ma niewiadomo ile czasu.
Cytat:
Napisane przez kaska87
"to znajdz sobie lepszego jak ja Ci nie odpowiadam" -jego odpowiedź
Quillaja na niego własnie nic nie działa, więc tutaj Wam się żalę
podoba mi się ta piosenka w radio leciała
http://www.youtube.com/watch?v=Gq4C07xzEBw
|
Jak Ci tak mówi, to też mu powiedz, że skoro Ci sie oświadczył i chciał ślubu, ustaliliście datę, a teraz on ma wszystko w d... to moze chce znależć inną?
|