2009-04-11, 18:26
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
Napisane przez Madzioonia
Dziewczyny 
Od dłuższego czasu zastanawiałam się nas wyjazdem za granicę na wakacje i zachęcona waszymi opowieściami założyłam profil na razie tylko na aupair world. Myślicie, że do lipca uda mi się znaleźć rodzinę na okres wakacyjnych trzech miesięcy? Czy mam czekać na oferty czy wysyłać je sama? Jak mam poznać potencjalnych oszustów, na co zwracać uwagę?
pozdrawiam i biorę się za przekopywaniu forum aupairek 
|
ja szukalam sama, wiele osob tez wyjechalo i zyja, uwazam ze idie rozpoznac oszustow potencjalnych 
troche wiary w ludzi, nie ma co sie wrogo nastawiac tak mysle
Cytat:
Napisane przez mav
radze aencje
jest pewniejsza od szukania w internecie samemu 
|
tak ale trzeba mies kasę.... ktorej ja np nie mam
Cytat:
Napisane przez cu.Kinia
Hej dziewczyny! Chciałabym jakoś od czerwca wyjechać jako au pair tylko boję się oszustów, że mnie porwą do burdelu i inne takie historie.
Chciałabym pojechać do Anglii, gdyż już raz byłam i bardzo mi się podobało. Mogłabym też do Włoch, ale bez języka raczej nie mam czego szukać.
Dla mnie to jakaś masakra, szukać tego wszystkiego itp.
|
ja tez na wakacje szukalam i jak juz myslalam ze du.pa to znalazlam rodzinke
odezwij sie na gadu gadu
Cytat:
Napisane przez roux666
Madzioonia wybrałas kraje z których najwiecej ogłoszen akurat jest, wiec z pewnoscia cos znajedziesz 
a ja od początku jeździłam na własną rękę...
hmm miałam napisac, ze się nie zgadzam...
ale..
Mav w sumie ma rację, agencja jest pewniejsza i w razie czegokolwiek dzwonisz i Ci pomagają/przenoszą. Jednyny minus to opłaty.
ale to raczej dla tych dziewczyn które naprawde sie boją i ...hmm ze tak powiem, wiedza ze sobie nie poradzą w chwili gdy pojawią się problemy. Oczywiście wydaje mi sie ze tego, czy zostaniemy wywiezione do burdelu czy przerobią nas na karme dla wielbłądów (taa pomysł mojej młodszej siostry) zależy od nas i naszej podejrzliwosci i kontaktu PRZED wyjazdem z rodzinką. Przeciez ich mozna łatwo sprawdzic i wyczuc czy wsztystko jest ok.
a ja sie juz nie moge doczekac mojego wyjazdu. Moi hości robią sobie euro trip koncem maja pocztakiem czerwca i wpadli na pomysł, ze wracając do Francji przyjadą po mnie (autem) i pojedziemy juz razem. Super, zaoszczędzę na bilecie lotniczym i zwiedze europę (mają w planie dłuzy objazd przez niemcy, czechy i grecję po drodze) ale jedno mnie przeraza: kilka dni w aucie z 2 dzieci...  
i nie wiem czy nie lepiej zapłacic jednak za samolot ... 
|
moi tez mi bilet kupuja
a z Hostką pisze i zdjecia mi wysyla, dzwoni , nie sadze by oszukiwala
tez sie doczekac nie moge
|
|
|