Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-12, 13:02   #4768
lalaith
Zakorzenienie

Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Literka96 Pokaż wiadomość
Dzięki za pomoc

Jeśli problem dotyczyłby tylko pojemniczków to również myślę, że nie jest ogromny, bo przecież nie wszystkie są wykonane z tych samych materiałów, więc pewnie znalazłabym coś dla siebie. Same soczewki są wykonane z materiałów nieuczulających, z tego co wiem, więc chyba ewentualny problem leży w płynie. Jeśli miałabym używać soczewek jednodniowych, to chyba musiałabym zrezygnować, bo myślę, że mama by się nie ucieszyła na taki wydatek. Wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane w środę, mam nadzieję, że lekarka zrobi mi badanie od razu, bo inaczej będę musiała iść prywatnie, bo u niej na wizytę czeka się min. miesiąc, a ja już nie chcę więcej czekać. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok
Nie znam państwowego lekarza który by dobierał za darmo soczewki. Soczewki dobiera się prywatnie, wizyta z pierwszą parą soczewek kosztuje ok 50-100zł

Cytat:
Napisane przez Busia28 Pokaż wiadomość
Cześć

Ostatnio natrafiłam na świetne soczewki Biofinity. Jak dotychczas jestem nimi zachwycona - szkoda, że są takie drogie

Mam pytanie jeśli są to soczewki typu night&day i jeśli nosze je cały czas, nie zdejmując na noc, to czy przez cały miesiąc nie muszę ich przemywać żadnym płynem dezynfekującym/czyszczącym?

Acha mogłybyście polecić jeszcze jakieś nienajdroższe kropelki nawilżające, które można stosować bezpośrednio na soczewkę?
Jeśli nosisz je przez cały miesiąc i nie zdejmujesz to nie musisz używać płynu, ale ja bym jednak zdejmowała i takie soczewki co jakiś czas żeby dać oczom odetchnąć.
Najtańsze znane mi krople na soczewki to Re fresh (pisane łącznie, tylko mi cenzura wyskakuje), u mnie w aptece kosztują ok 15zł
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora