2006-01-20, 10:42
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ślubne wydatki.
Cytat:
Napisane przez Ratata
Rozumiem, że ślub zazwyczaj bierze się tylko raz, ale ponad 10 tys... wolałabym wydać to na umeblowanie naszego mieszkanka bądź podróż do Chorwacji 
|
to juz sprawa indywidualna, zalezy na jakim etapie zycia bierze się ślub, czy PM to studenci z dziura w kieszeni czy osoby z kilkoma kontami 
Ja chciałam wesele do 80 os. max (bo nie lubie wielkich spędów), wyszło więcej- nie z naszej woli
Również pojawiały sie glosy doradcze żeby kupic sobie meble do pokoju (oststni został jako pusty), a to... samochód sobie kupcie.... Tylko że do wesela dorzuciła sie teściowa- a do mebli wiem ze nie dorzucałby się za skarby swiata!
Po weselu kupilismy samochód- ku zaskoczeniu wszystkich- i pojawiły sie glosy "a po co wam taki samochód", "a wy to nie macie na co wydawać", zamówilismy meble - "wy to chcecie wszystko miec odrazu"!
Co kto zrobi z własnymi pieniędzmi to sprawa osobista. Jesli kogos bawią wielkie weseliska i na ten cel pracują, zaciagaja kredyty to ich zycie, ich sprawa, mozna się z tym zgadzać lub nie. Jesli chodzi o sprawy finansowe nie lubie podejścia typu "... ja na waszym miejscu..." .
|
|
|