Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - cera tłusta+wrażliwa- co robić?!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-11-08, 20:01   #4
Beata
Przyjaciółka Wizażu

Re: cera tłusta+wrażliwa- co robić?!

Bardzo trudno jest tak doradzać bez obejrzenia cery. Jeżeli twoja skóra toleruje kwasy to ja radziłabym spróbować zastosować kurację o delikatnym działaniu (firma Maystar ma taką delikatnie działającą linię Glycosure- ampułki,maseczka, krem -zabieg wykonywany jest w gabinecie ,a krem stosujesz w domu)- jeśli skóra będzie dobrze tolerowała kwasy to można zwiększyć stężenie (ale dla wrażliwej cery trzeba zaczynać od tych łagodniejszych preparatów), bardzo dobrze na plamki,przebarwienia podziałają zabiegi o działaniu wybielającym - połączone ze złuszczaniem dadzą efekt odświeżonej ,ładniejszej cery.
Iwostin raczej nie powinien zatykać porów skóry ,ale czy będzie Ci służył musisz sama się przekonać.
z zabiegów wykonywanych w gabinecie kosmetycznym polecam bardzo kawitację (peeling ultradźwiękowy - oczyszcza i wygładza skórę ,nie drażniąc jej) oraz sonoforezę z masażem impulsowym (odpowiednia ampułka odżywcza lub seboregulująca będzie zastosowana w takim zabiegu) - efekt już po pierwszym zabiegu - naprawdę - to nie jest pusta reklama - ja jestem bardzo zadowolona z efektów uzyskiwanych dzięki temu aparatowi.
i polecam jeszcze jedno moje odkrycie : ampułki BioLine - New Age - Pure Vitamin C + Vitamin C Excel - po tygodniu stosowania skóra staje się bardzo ładna i pieknie rozjaśniają się przebarwienia.

www.ocean-urody.pl
Zapraszamy na kursy i szkolenia:kosmetyka,
fryzjerstwo,masaż,makijaż ,
paznokcie w Szczecinie
Beata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując