2006-01-20, 13:43
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki antykoncepcyjne Rigevidon.
Cytat:
Napisane przez acha88
Hej dziewczyny!!Czy któraś z was bierze tabletki Rigevidon.Ja wzięłam pierwszą tabletkę wczoraj i strasznie mnie po niej głowa zaczęła boleć..Czy to normalne???
|
Droga acha88
Stosowanie antykoncepcji hormonalnej to powazna sprawa, siegac po nia powinny osoby rozwazne i odpowiedzialne, a tego swiadectwem powinno byc co najmniej :
1. przeprowadzenie rozmowy z ginekologiem przepisujacym pigulki, zadanie mu pytan o niepokojace objawy.
2. Przeczytanie ulotki, ktora znajduje sie w pudelku, tuz obok listka z pigulkami 
W ten sposob, elementarne pytania uzyskuja odpowiedz
Mam przed soba ulotke Rigevidonu, zapewne identyczna jak ty, i cytuje z niej dla Ciebie:
" Stosowanie preparatu, nalezy natychmiast przerwac w nastepujacych sytuacjach:
pkt. 2 pojawienie sie migreny lub nasilenie wczesniejszej, wystapienie bolow glowy(...)"
Dla twojej wiadomosc powtorze informacje, ktora znalazlabyc przy odrobinie dobrej woli i wpisaniu w wyszukiwarke niniejszego forum:
Bole glowy, przy pigulkach anty, moga swiadczyc o ryzyku wystapienia uaru mozgu, nie sa normalne i wymagaja odstawienia pigulek.
Jesli zatem objaw ten sie utrzyma - odstaw pigulki i skontaktuj sie ze swym ginekologiem.
EOT.
|