Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Polecamy - odradzamy :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-14, 12:42   #1145
eklerka
Zakorzenienie

Dot.: Polecamy - odradzamy :)

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
A ja polecam ciuszki z Tesco cheeroke -nie wiem jak się pisze i disney - w porównamniu do wielu różnych firm te mi się najlepiej noszą, a poza tym cena jest świetna. Jedno małe zastrzeżenie to po kilku praniach body się trochę kurczą, ale jakośc jest naprawde dobra.
Od kilku osób to słyszałam, (że dobra bawełenka, itp.) i sama mam z 5 pajaców pożyczonych dla noworodka. Polecam.
Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
...chusteczek uzywalam bambino, dzidzius i pampers, ale najczesciej myje pupke wacikami (sama robie takie kuleczki z waty) lub gotowymi platkami kosmetycznymi i woda. Chusteczki na wyjscia i w nocy. nie moge narzekac na ww...
Ja też jestem przeciwna tym chusteczkom. Znajomi byli na wakacjach, gdzie nie mieli dostępu do wody i się takimi musieli myć. Po tym jak mieli klejąca skórę po tych chusteczkach - postanowili oszczędzić ich swoim dzieciom. Ja wycieram nimi najwiekszą kupę, a potem zmywam to wacikami z wodą. Używam zwykłych okrągłych do twarzy (najlepsze velvet, bo nitki nie zostają i można nawet oczko umyć solą fizjologiczną) ogólnie do mycia. Takich większych (niekoniecznie specjalnych dla dzieci) do mycia większej powierzchni, (np. jak mi się dziecko posika na przewijaku i trzeba umyć nózki, plecki. Waciki samodzielnie robione z waty, (polecali nam to na szkole rodzenia), albo gotowe kupione fajnie myją w fałdkach przy nóżkach i chłopca pod "jajuchami".

Mam pytanie:
Piszecie o kremach z filtrami, a ja wszędzie słyszę ze takie kremy są za ostre dla niemowląt i nie wolno ich stosować. Od którego tygodnia można używać i jak mocny filtr?

Edytowane przez eklerka
Czas edycji: 2009-04-14 o 14:01
eklerka jest offline Zgłoś do moderatora