Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kosmetyki mineralne Lumiere:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-14, 18:02   #712
jmw
Zadomowienie

Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)

Cytat:
Napisane przez evelinek_r Pokaż wiadomość
Jmw, cieszę się, że znalazłaś swój kolor.

Ja niestety nie potrafię Neutrale zbyt ziemiste i oliwkowe Goldeny pomarańczowe, a wszystko za ciemne. Przyszedł mi jeszcze Beige, ale jak patrzę na swatche Rzabby, to żałuję, że nie wzięłam Warm. Testowałam w domu w czasie Świąt różne mieszanki, ale jakoś nic mnie nie zachwyciło. Nic, trzeba próbować. Już teraz mogę powiedzieć, iż formuła FF kryje najlepiej, ale też podkreśla mi pory i szybko spływa. Za to VV trzyma się "jak łysego za włosy", nie wysusza, matuje, ale bez płaskiego efektu, a porów ani śladu, choć muszę nalożyć 2-3 warstwy (to i tak o niebo lepiej niż przy EDM). Tylko do licha ciężkiego, ja chcę moj kolor!

Aha, nie wiem, czy to ja znów nie dopatrzyłam, ale przy zamawianiu sampli nie mogłam kliknąć rozcieńczacza ( biała baza), nie było go na liście. Foch.

Co do cieni- kolory są przepiękne, choć wolałabym, żeby mieli w ofercie coś zbliżonego do matu, bo strasznie drobinkowe są. U mnie na bazie- inaczej się nie da- wytrzymują bez zarzutu ok 6 godzin, później zaczynają się zbierać w załamaniu powieki, lecz nie bledną. To trochę mniej niż np. sypkie cienie bourjois, czy choćby spomniane EDM, aleznajdę na nie sposób.

Teraz zachęcona Waszymi głosami będę musiala spróbować róży, ale o dopiero, jak trochę podreperuję budżet.

No to się wypisałam
Przykro mi, że masz problemy z doborem koloru, jak sie okazuje nie Ty pierwsza, może oni istotnie mają nietypowe te odcienie (dla mnie idealne, ale skoro nie mogłam znależć w EDM po tylu próbach to chyba oznacza że ja też jakaś dziwna).

Co do bazy mam wrażenie, że ona nie znalazła wśród odcieni osiągalnych w darmowym zestawie przez zwykłe przeoczenie - istnieje rozmiar sample, kosztuje 1 $, wszystko tak jak normalnie...- może trzeba ich molestować? spróbuję napisać do nich, sprawdzę przy okazji ich customer service (acz nie wierzę że bedą fajniejsi niż Buff'd)

Oni chyba maja maty, acz w mniejszości (Rzabbo piekne zdjęcia, mnie się najbardziej chyba cappucino spodobał, interesują mnie Twoje wrażenia z testów różu Mauvelous, ponoc to ich bestseller, daj znać czy to takie cudo)

Edit: posłałam im zapytanie dot. bazy i dołożyłam link do wątku na Wizażu, niech wiedzą i doceniaja klientki z Polski, że to silna grupa ustanawiajaca trendy etc

Edytowane przez jmw
Czas edycji: 2009-04-14 o 18:16 Powód: dopisek
jmw jest offline Zgłoś do moderatora