2006-01-20, 18:18
|
|
Zakorzenienie
|
typ kolorystyczny Gothic Daisy :D
No to teraz pora na mnie 
Postanowiłam tutaj zasięgnąć porady, bo ja jestem lewa do tych typów kolorystycznych, robiłam x testów, czytałam mnostwo artykułów, ale to mnie przerasta Wy jesteście mądrzejsze Może dla Was będzie pestka określenie typu kolorystycznego, ale uwierzcie, ja jestem w tym kiepska 
Najpierw odpowiedzi na pytania:
1. Jak się opalasz
Opalam się w sumie trudno, najpierw na różowo-brązowo, potem na brązowo z odcieniem brzoskwiniowym (co za kolor ) Nie mam tendencji do oparzeń.
2. Kolor oczu
Ciemne, piwne, z plamkami, niektóre plamki lekko zielonkawe. Jest ciemniejsza obwódka.
3. Piegi
Piegi mam latem po opalaniu. Raczej takie brązowe. W ogole po opalaniu mam bardziej złocisty kolor niż zimą. Zimą mam wrażenie, że mam bladą cerę z lekko żółtym odcieniem.
4. Cera
Nigdy nie potrafiłam określić odcienia skóry. Ktoś mi gdzieś powiedzial, że jest ciepły. ALe nie wiem sama... Mam rumieńce, chyba bardziej różowe niż czerwone.
5. Naturalny kolor włosów
Taki popielaty szatyn z przebłyskami. Nie pamiętam - cały czas farbuję Ale mogę napisać, że dobrze wyglądam w czarnym, czarnym fiolecie, chłodnych kolorach. Moja fryzjerka cały czas chciała mnie przekonać do brązów, ale dopiero jak mnie zobaczyła w czarnym stwierdziła, że teraz dobrze wyglądam.
6. Kolor ust
Raczej jasny, blady, rózowawy.
7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
Lepiej się czuję w kolorach chłodnych, intensywnych, zdecydowanych. Czarny, czerwony (taki prawdziwy czerwony), bordo, fiolet ale ciemny. W sumie białe rzeczy też pasują, ale nie chodzę.
Będę mieć suknię ślubną z elementami złota i okazało się, że też mi pasuje. A w życiu bym nie powiedziała, że złoty kolor jest dla mnie. 
Maluję się mocno - wydaje mi się, że mi pasuje 
Poniżej daję linki do dwóch wątków z Moich makijaży, są tam moje fotki. Jeżeli one nie wystarczą, powiedzcie, to się obfotografuję i zamieszczę 
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=90909
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=92330
|
|
|