Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Studia pod kątem przedmiotów maturalnych - moda jakaś?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-14, 18:54   #17
Arlinka
Raczkowanie

Dot.: Studia pod kątem przedmiotów maturalnych - moda jakaś?

No cóż ludzie chcą się zabezpieczyć na wszelki wypadek by mieć jakąś odskocznie w razie czego na studia. Tzn może źle sie wyraziłam. Po prostu ci co wiedzą i maja wszystko ukierunkowane niech zdają rozszerzone to i o tamto ale ci co nie wiedza i rzucają sie na przedmioty bez planów na studia to głupota. Może nie wiem boją się że jak nie bedzie tego rozszerzenia nikt ich nie przyjmie?
Nie wiem sama zdaję w tym roku mature T.T <trzymajcie kciuki prosze!> i jakoś nie wybrałam rozszerzonego własnie ze względu na to że nie mam pojęcia kim chce być w przyszłości. Miałam zamiar iśc na farmaceutyke ale na planach pozostało. Nie wiem dlatego zdaję polski niemca i oczywiście Wos (zmieniony z Chemi :P)
Ale jak nie pójdziesz na studia to prawda możesz nie mieć pracy. Jednak badźmy szczerzy nawet jak zdobedziesz wykształcenie i tak zdarzyć się może iż pracy brak. Ważne by wybrać kierunek na kótry jest popyt albo po prostu zostać fachowcem w danej dziedzinie. Np Ekonomistów, informatyków jest od chol*rci i jeszcze więcej.
Moja znajoma poszła na studia bo rodzina jej kazała zrezygnowała w połowie bo jej to nie pasowało. Według mnie wystarczy zdać te przedmioty z których jest sie dobrym jak najlepiej i iść w świat. To czas pokaże w czym jesteśmy najlepsi i co mamy robić w zyciu <oczywiście nie można czekać wieczność >
Arlinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując