Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zwątpienie minerałowe
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-15, 12:40   #88
Lorri
Zakorzenienie

Dot.: Zwątpienie minerałowe

Cytat:
Napisane przez tallq Pokaż wiadomość
Ja swoją przygodę z minerałami zaczełam z Bare Escentuals kiedy nie bylo jeszcze takiego szału - na poczatku byłam zachwycona, ale nie widzialam obiecywanej poprawy skóry, z dnia na dzień dostrzegałam więcej minusów niż plusów. Teraz testuję EDM - porazka!!! Takich pryszczy, wielkich czerwonych, podskórnych krost dawnoooooooo nie miałam, a sam podkład (formuła Glow ) splywa ze mnie niemal momentalnie mimo, że próbuje ratować się różnymi primerami itd.
Zastanowiło mnie to co napisala Lorri na jednym z watków- moze i ja jestem ofiara tlenku tyanu Szkoda tylko, ze zamowilam troche probek z EDM (tym razem formuła kryjąca)... Spróbuje moze jeszcze DWM - a jak nie to konczę z mineralami bo nie sa chyba dla mnie
Dwutlenku tytanu w formule O-Glo jest bardzo malutko (dlatego jest słabo kryjąca i nie powala trwałością). Głównym jej składnikiem jest mika, w tym wypadku - mika mocno rozświetlająca, o dużych cząsteczkach, która może być problemowa dla cery ze skłonnością do trądziku (zaznaczam, że to moja osobista obserwacja). Jeśli wzięłaś formułę Intensive, to dobrze. Ma ona znacznie mniej rozświetlającej miki niż pozostałe. Moją skórę niestety nawet Intensive prowokuje do wysypu (rój drobnych krostek). Na Twoim miejscu spróbowałabym czegoś z mniejszą zawartością miki (np. Joppa Full Coverage, Buff'd Original, EGM Cover Me - choć w tym ostatnim podkładzie widać podobno błyszczące drobniki).

Edytowane przez Lorri
Czas edycji: 2009-04-15 o 12:42
Lorri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując