Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapomniałam, zwymiotowałam, pomyliłam kolejność, tabletki a biegunka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-01-21, 09:19   #122
Intuicja
Raczkowanie

Dot.: Zapomniałam... Przeczytaj proszę...:(

Cytat:
Napisane przez olkie
no wlasnie a jak jes z ta d liczba godzin jak sie zapomnie wziasc pigule o stalej porze??? czy liczba godzin we wsystkich tabletkach jest taka sama???
Tak, regula ta dotyczy wszystkich pigulek jednofazowych.

Cytat:
( chodzi mi o to ze jesli np zapomnialam tabletki wziasc zalozmy o tej 20 to do 8 rano(12 h) moge jeszcze na szybko ja wziasc i bede nadal w pelni zabezpieczona)
Tak, na przyjecie kazdej pigulki bez zachwiania skutecznosci masz 12 godzin

Cytat:
podczas przegladania forum znalazlam rozne godziny np 4,6 ,12. czy czy te godziny zaleza tez od tygodnia???
Godzine przyjmowania wybierasz sobie sama, taka ktora jest najodpowiedniejsza dla ciebie i jej sie trzymasz, nie zmieniajac przez caly cykl. Pore przyjmowania zmienic mozna dopiero od kolejnego opakowania. Czyli jesli pierwsza tabl. przyjelas np. o 20, to tej godziny musisz trzymac sie przez cale opakowanie pigulek, bez wzgledu na tydzien .

Cytat:
ile mozna sie spoznic z tabletka podczas 1 tyg,2 tyg a 3 tyg?
Najlepiej nie spozniac sie wcale Systematycznosc to podstawa w antykoncepcji hormonalnej.
Regula 1, 3, 3 tygodnia dotyczy zas pominiecia tabletki, nie spoznienia, tzn. w przypadku pominiecia tabletki (czyli jesli przerwa trwa dluzej niz 12 godzin), inaczej postepuje sie w 1, 2, 3 tygodniu.

Cytat:
ostatnio spoznilam sie z pigulka rowne 2 h i to bylo podczas 1 tyg brania. czy nie bedzie zadnych "skutkow ubocznych'? przez te rozbieznosci jestem troszke zamotana
Nie, nie bedzie zadnych skutkow ubocznych , skutecznosc jest zachowana.