Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prawda to czy fałsz??? solarium a problemy skórne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-11-21, 13:44   #8
blo
Raczkowanie

Re: Prawda to czy fałsz??? ....lektura

Podoba mi sie w internecie że mamy dostep do najnowszych badań i czesto tu szybciej niż gdzie indziej obalane sa mity, jednak jedna szczególnie rzecz mnie przeraza na wizazu, straszna walka ze słoncem ..pamietajmy że zostalismy stworzeni jako istoty raczej wegetujace w dzień a rozsadni ludzie staraja sie zawsze zachowac umiar, lekka opalenizna dodaje niesamowitego uroku i sexapilu, młode ciałko troszke opalone wyglada zdrowo ..i żaden podkład nie zastapi tego efektu. Pamietajmy że z tych porad korzystaja szczególnie nastolatki i niedługo jedna z druga wywnioskuja że trzeba siedzieć w domu bo niedaj Panie muśnie jej ciało słońce i zacznie sie starzec.

Kiedyś panowało przekonanie przez kilka lat że twarz to tylko mleczkiem zmywac za wszelkie wypryski odpowiedzialna jest woda i co z tego wynikło- kobietki tak trzymały sie reguły że nawet pod prysznicem chroniły twarz aby jaka kropla nie spadła na nos...- i mamy nowy rodzaj bakterii;-) wychodowany na takiej higienie. Nie piszę że jestem za słońcem solarium chociaz jestem, w rozsadnych bardzo granicach, ale stanowczo jestem przeciw kreujacej sie na wizazu wojnie przeciw słońcu...

Często czytam własnie tu jak to dobrze że wymieniamy spostrzeżenia i dzieki temu nie dajemy sie omamic coraz to droższym specyfikom chemicznym, a tymczasem staramy sie chronic przed naturalnym środowiskiem.

Osobiście korzystam z solarium ok 15 min raz w tygodniu, juz jakis dłuzszy czas, jak przybyłam na ten portal zarzuciłam ten zwyczaj, zaczełam poszukiwać idealnego podkładu, zaczełam od górnych połek ..po 2tygodniach stosowania i trzymania go kilka godz na twarzy własnie zauważyłam duze pogorszenie stanu skóry,zmeczenie i duze przesuszenie co sie objawiło uwidocznieniem zmarszczek. Wiec powróciłam do swoich zwyczajów dobre kremiki i czasami solarium , podkłady zostawiłam na specjalne okazje.

Radze kobietkom porozmawiac szczerze z facetami co myśla jak sie czuja przy kobietkach z fluidem na twarzy jakie maja obawy;-)a maja, to jest dopiero ciekawe...

Polecam swietna ksiażke słabo znana w Polsce..i ciezko dostepna..aczkolwiek własnie wyszła druga edycja..

Dlaczego meżczyźni nie słuchaja a kobiety nie potrafią czytać map.. hmmmm nawiasem mówia fajny prezent dla faceta na mikołaja możechoc troche nas zrozumieja dzieki tej ksiązce i vice versa;-)
Pozdrawiam
blo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując