2009-04-16, 01:04
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Profesjonalne kosmetyki do makijazu - firma KRYOLAN (wątek zbiorczy)
Jakiś czas temu byłam na "szkoleniu" zapoznawczym Kryolana na Pięknej, więc może się wypowiem 
Pusia7, pytałaś o małą paletkę 16 kamuflaży - starcza na baaaardzo długo, z tego powodu, że kamuflaży używa się w ilościach śladowych - mają bardzo dużo pigmentu i trzeba je dokładnie "rozklepać" żeby się wtopiły. Kryolan twierdzi, że nie powinno się używać ich np. jako korektorów pod oczy na co dzień, bo są to kosmetyki dużego kalibru - nadają się do maskowania blizn, tatuaży do sesji, bielactwa, itd.
Cytat:
Napisane przez n@ta
Dziewczyny a co powiecie na temat pomadek i utrwalacza pomadki tej firmy ?
Zarzakają się że utrwalacz pomadki utrwala ją aż na 16 godzin.czy ktoś miał styk z kosmetykami do makijażu ust ?( oprócz wspomnianych błyszczyków i nabłyszczaczy) .
|
O utrwalaczu pomadek słyszałam tyle, że nakłada się go jak lakier do paznokci - malutkim pędzelkiem. Utrwala jednak w ten sposób, że zostawia na ustach warstwę, którą można ściągnąć, jak maseczkę peel off. Ani to wygodne, ani estetyczne 
Cytat:
Napisane przez swirrruska
|
Korzystałam z cieni Kryolana i do tej pory jestem pod ich wielkim wrażeniem. Mają piękne kolory, super fakturę, ale czasem mogą być "mączniste", szczególnie jasne odcienie. Ale choruję na ich duże palety, oj choruję 
Cytat:
Napisane przez laurie77
Czy używałyście może kosmetyków HD Kryolana? Chodzi mi o puder sypki i podkłady - Micro Foundation Smoothing Fluid HD i Micro Foundation Matifying Fluid HD.
- czym w praktyce różnią się oba podkłady - smoothing i matifying? Jaki dają efekt, czy są trwałe, czy można je stosować na co dzień, czy nie wysuszają za bardzo?
|
Jeśli chodzi o kosmetyki HD zasada jest taka, że są one stworzone do używania przy tworzeniu filmów i zdjęć w wysokiej rozdzielczości. Dlatego np. pudry są drobniej mielone, podkłady nie dają efektu maski przez drobniejsze cząstki i lepsze wtapianie w skórę itd. Jeśli chodzi o te dwa podkłady - smoothing i mattyfying - na szkoleniu dowiedziałam się, że dużo lepszy jest smoothing. Faktycznie daje efekt HD i wygładza, ma też rewelacyjną konsystencję. Natomiast mattyfying jest jeszcze ciągle w fazie ulepszania, podobno okazał się wielką pomyłką, można to wyczuć w teksturze podkładu, poza tym skoro mówiła to wizażystka Kryolanu, to ja jej wierzę 
Sama mam małe paletki szesnastki - kamuflaży i pomadek (bardzo dobrze napigmentowane) i pudru anti-shine, który nałożony w niewielkiej ilości zarówno matuje, jak nie bieli
|
|
|