Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spirala - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-16, 08:45   #2159
paula78
Zakorzenienie

Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez AnneMauro Pokaż wiadomość
Dzięki!
Mam przy okazji do Ciebie pytanie: czy nie miałaś problemów z jakimś pęcherzykiem co to się tworzy na jajniku w trakcie cyklu i który, jeśli się nie wchłonie, to może coś tam pokomplikować... Moja gin o czyms takim wspomniała, ale nie pamiętam szczegółów. W każdym razie mam się zjawić na kontroli za 3 miesiące, żeby właśnie kwestię tego pęcherzyka sprawdzić...
Poza tym dwie sprawy mnie zastanawiają: po pierwsze, popsuła mi się cera od momentu założenia Mireny. No i nie wiem czy to kwestia raczej odstawienia tabsów (czyli, że organizm dochodzi do siebie po sztucznych hormonach), czy Mirena może mieć takie działanie uboczne... To by było nieklawo...
Po drugie... jak kwestia libido? Bo u mnie wstrząsającej zmiany nie widzę, ale może to jeszcze za wcześnie po odstawieniu tabsów. Czy Mirena może jakoś znacząco wpłynąć na tę kwestię? Na plus lub na minus?
niestety cera,libido,tycie to moga byc skutki uboczne mireny ale nie wiem czy jest tak w twoim przypadku .

nie iwme jak szybko po odstawieniu pigulek zalozylas mirene ,ja odstawilam tabsy i libido z dnia na dzien wrocilo do normy a nawet ze zdwojona siłą,
po ostawieniu moga si eppojaiwc problemy z cera szczegolnie jesli przed branie pigulek tez cos sie dzialo z cera.

mysle ,ze zwyczajnie nalezy poczekac kilka miesiecy.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora