Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-17, 10:48   #2257
Thjazi
Przyczajenie

Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez Hola20 Pokaż wiadomość
Hey! tez juz bym chciala byc po. Ja mam zabieg w przyszlym tygodniu, we wtorek. A jak sie czujesz Oska7? A teraz Cie cos boli?
Mam jeszcze takie pytanie, czy przed zabiegiem trzeba robic jakies dodatkowe badanie? Bo moj lekarz nic mi nie powiedzial, a to dosc dziwne bo przed wiekszoscia zabiegow jakies badania sie robi... a tu wystarczy miec wlokniaka...

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Są jakies przeciwskazania zabiegu? troche to dziwne ze dopiero teraz o to pytam, ale im blizej zabiegu tym mam wiecej pytan w glowie i troche sie obawiam....

Hej
W przyszły wtorek minie miesiąc od czasu kiedy wycięli mi guzek. Mój lekarz przed zabiegiem polecił zrobić mi badania krwi (morfologię, czas krzepnięcia i krwawienia) Pytał mnie tez czy nie choruję na cukrzycę (a ponieważ w rodzinie mam przypadki cukrzycy, więc zrobiłam na wszelki wypadek badania, z których wynikało że jednak na szczeście nie choruje). Nie bój sie zabiegu, bo to naprawde nic strasznego, mój lekarz powiedział mi że obiecuje mi że zabieg będzie bezbolesny i bezkrwawy, pod warunkiem że nie będę patrzeć i będę sygnalizować mu każde najmniejsze nawet ukłucia bólu (żeby zdązył mnie dodatkowo znieczulić zanim zacznie boleć naprawdę) Czekam jeszcze na wyniki z histopatologi i mimo tego że biopsja wyszła OK mam w pamieci to co dziewczyny pisały że jej wynik nie daje 100% gwarancji i najzwyczajniej w świecie mam pietra A wyniki dopiero w poniedzialek Co do przeciwskazań to mi lekarz powiedział że zabiegu nie robi się w trakcie okresu, o ile czegoś nie przekręciłam, ze względu na ryzyko nadmiernego krwawienia podczas zabiegu..
za Ciebie i nie martw sie na pewno będzie dobrze!
Thjazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując