|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Cytat:
Napisane przez Annie1441
1. trzy spore, cienkie kromki razowca
a) z twarogiem chudym
b) z wędliną drobiową
c) z makrelą wędzoną
każda z ogórkiem kiszonym i świeżym i kiełkami
kawa
2. podwójna spora kanapka z razowca z szynką drobiową i ogórkiem świeżym
3. warzywa na patelnię (niestety z kukurydzą i ziemniakami- mama kupiła... ^^), pierś z kurczaka pojedynczy filet, wszystko z przyprawami, gotowane, posypane pietruszką, łyżeczką płatków migadłowych i orzechów ziemnych niesolonych
kawa
4. jajecznica z dwóch jajek na łyżeczce oleju, posypane pietruszką
(mogę coś dodać do tego? będzie 3 h przed snem)
Głowa mnie boli więc chyba się położę na trochę- proszę o ocenkę mojej R 
|
Ogólnie mi się podoba. Ziemniaki i kukurydza też są zdrowe, do obiadu mogą być, bez przesady. naprawdę nie warto wyrzekać się ziemniaków, wystarczy ograniczyć.
Do kolacji sałatka z pomidorów, cebulki/szczypioru lub pora i oliwy.
Na 2 śnaidanie proponowałbym, o ile to możliwe, sałatkę warzywną, miesno lub ryno warzywną, albo jakąś z fasolką - nawet bez chleba wtedy.
Jorelia
Cytat:
I. Owsianka: cztery łyżki płatków owsianych, łyżka otrębów, dwie spore łyżki serka wiejskiego, pół jabłka, garść migdałów, łyżka rodzynek, kostka gorzkiej czekolady. OK, bardzo ładnie
II. Kromka grahama z żółtym serem, sałatą i rzodkiewką, kawa z mlekiem. Ok, ale bardziej bym tu widziałą np rybkę w galarecie, albo po grecku z kromką chleba
III. Jogurt naturalny z wtartą połową jabłka, cynamonem i imbirem. Ok.
IV. Trochę ryżu brązowego, kotlet sojowy smażony na teflonie bez tłuszczu, dużo surówki (kapusta pekińska, marchewka, jabłko, oliwa z oliwek i przyprawy) OK. No nie żałuj tego brazowego ryżu. Ten kotlet to w ogóle zjadliwy jest? Nie smaczniej kawałek indyka, czy rybki?
Trening: 35 minut biegania
V. Jajko na miękko, sałatka z pomidorów, sałaty, szczypiorku i łyżki serka wiejskiego. OK.
I mam pytanie, czy wychodząc z diety mogę od razu dodać kromkę chleba do kolacji? Czy lepiej, tak jak zrobiłam to ja, dodawać kalorie do śniadania i ewentualnie obiadu?
|
Lepiej przed obiadem, do kolacji jesli pieczywo to razowe, graham, albo warzywa z niskim IG
|