2009-04-21, 06:36
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dieta oczywszczająca jelita
Cytat:
Napisane przez natasha1980
przyznam ze nie przeczytalam calego watku, zabraklo mi sily na przeczytanie 8 i 9 strony.
mam do was pytanko. czym mozna wspomoc jelita? chodzi mi o lepsze trawienie i czestsze wyproznianie  nie chodzi mi o efekt przeczyszczajacy bo nie chce biegunek tylko o normalne zalatwianie sie ale czestsze
pije od dzis activie (niby reguluje i smakuje) ale nie wiem co moge zrobic jeszcze. dodam ze nie jem wogole pieczywa, pije jogurty ( np actimel )
chetnie zastosowalabym Wasza diete oczyszczajaca ale nie mam sokowirowki a mieszkam w okolicy gdzie jedynymi sklepami sa netto i biedronka i nie ma tu MarWit jablkowego 
|
Activii nie polecam Może i działa na początku, ale 'uzależnia' od siebie jelita rozleniwiając je. Od siebie polecam:
1. Wiadomo: pełnoziarniste produkty. Jeśli jeszcze ktoś nie próbował to wprowadzić otręby pszenne. Jeśli ktoś nie jada to zrobić sobie owsiankę- płatki owsiane, 2 łyżki otrębów, łyżka siemienia, śliwki suszone- ugotować (na wodzie!) i zjeść na śniadanie.
2. Siemię lniane. Zalać wrzątkiem 2-3 łyżki stołowe siemienia(zależnie od tego, czy już się stosowało i używało kiedyś), zostawić na noc, wypić (najlepiej jeszcze przed połknięciem pogryźć w buzi) 
3. Ispagul- babka lancetowata. Zapijać wodą, podobnie jak otręby.
4. Ocet jabłkowy
5. Jeśli ktoś nie używał to można zacząć od picia czerwonej herbaty, szklanki kefiru na czczo i po kolacji.
6. Na niektórych dobrze też działają zalane na noc śliwki suszone wrzątkiem lub kefirem/maślanką (tą wersję zdecydowanie wolę. rano mam pyszny śliwkowy 'jogurt') zjedzone rankiem.
7. Nie łączenie białek z węglowodanami (jak je łączę to od razu mam problemy..), dokładne gryzienie; nie popijanie posiłków (po zjedzeniu odczekać godzinę); picie dużej ilości płynów.
|
|
|