cześć

koleżanka poprosiła mnie o napisanie przysięgi ślubnej,chciała żeby ta przysięga była nietypowa,nie zawierała słów wierność,miłóść,i uczciwość małżeńska,co byście w tej przysiedze zmieniły? prosze o rady :
w kościele blado oświetlonym,składają sobie przysięgę:pan młody i panna młoda-klasyczna biel z czernią.Za filatrami ukrywa się maleńka miłość,nie ma odwagi sie pokazać.uważanie przysłuchuje sie słową przysięgi:
Ja
Slubuję Ci zastąpić twojego anioła stóża,gy ten bedzie chciał wziąść urlop,kiedy bedzie załmywał nad Toba rece
i skrzydła,ja wtedy będe,mi nigdy nie zabraknie sił.Podam Ci ręke gdy bedziesz tonął,stane twarza w twarz oko w oko z Twoim wrogiem,nigdy nie bęe sie bać.Gdy wiczorem po cięzkim dniu zechcesz spać,ja wtedy bęe odstraszać złe sny i szeptać Ci czule do ucha:nie bój sie spich spokojnie ja tu jestem ochronię Cię od wszelkiego zła,
ślubuję Ci prawde,tak piękna jak i ta zwyczajną.tą w śłóńcu czy desczu.``prawda jest mocą,najwazniejsza potęga``niech prawda będzie wypełnione nasz życie
Ślubuje zostać przy Tobie nawet gdy nie bede miała sił wypowiedziec Twojego imienia,kiedy bedzie zabierac Cię choroba i gdy bedziesz całkiem zdrowy.Kiedy bedzie potrzeba oddac sowje zycie za ciebie,odebrac każde cierpienie,wysuszyć i schować każą łzę,która nie bedzie łza szczęścia-zrobię to bez wachania,Ślubuje,że nie będe dla Ciebie tylko żoną,ale takze przyjaciółą u której zawsze znajdziesz zrozumienie,która bedzie patrzeć na świat z dystansem i tą
która podzieli Toba swoje pasje.Bęe tą której gdy powiesz,iż znów pragniesz wolności uszanuje Twoja decyzje i zniknie bez słowa,bo najbarniedz będzie jej zależeć na Twoim szczęściu.I gdy odejdziesz w wichrowe popołudnie lub całkiem zwyczajny poranek,będe płakać w samotności,a jednoczeście cieszyć się,mimo tego iż dązysz do osobnego szczęścia
widzę w Twoich oczach błysk rozczarowania,specjalnie tak dobrałam te słowa.Powiem Ci prawde,ja nic nei obiecuję.Ja to wszystko o czym dzsiś mówiłam przyśiegam Ci.Ofiaruje do tego swoje całe serce i głowę pełna myśli o Tobie oraz całą siebie
ze swoimi wadami i zaletami,po prostu całą swoj.a bezwarunkową miłóść