2009-04-22, 13:09
|
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
Napisane przez Salomea1
Marta dzisiaj ma ciagle lekko podwyższoną temp. Mam pytanko - czy jak używacie termometru do uszka to wskazuje wam temp 36,6 czy 37 st??
Wczoraj wieczorem dała mi popis. Całą godzinę płakała a ja nie wiedziałam co sie dzieje, nie był to brzuszek wiec sobie zęby wymyśliłam (ale troche mi zeszło zanim na to wpadłam-jakas zama mnie dopadła) i dopiero jak posmarowałam dziasełka i dalam smoka to trochę sie uspokoiła.
Teraz pytanie do mam pracujących - ile urlopu wypoczynkowego należy się nam w tym roku?? Tzn czy proporcjonalnie do miesiecy czy za cały rok mogę wziąc?? Potem idę na wychowaczy.
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------
scropionec - zdolniacha z tż. Uważaj bo kiedys kota ci wyrzuci  , ale mój tez potrafi taki numer wywinac.
szamanka - też bym chciała usłyszec - "Grubasek to z tej panny nie będzie" bo ja tak samo całe żeycie muszę uważac na to co jem. A teraz to wogóle nie mogę schudnąc, tylko czekam aż skończę karmic i dietka.
|
u nas termometr do uszka najczesciej w przypadku malej wskazuje 36.1 lub 36.2
urlop za caly rok bierzesz odrazu... potem na dwa tyg przed końcem piszesz o wychowawczy ja bralam caly urlop za tamten rok (prawie caly bylam na zwolnieniu) i za ten i potem wychowaczy.. biore na trzy lata bo w kazdej chwili mozna skrócić... tylko książeczke zdrowia nie podbija pracodawca a zus
|
|
|