Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - mamusie wrześniowo - październikowe 2009!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-04-22, 14:32   #4207
sorejna
Zadomowienie

GG do sorejna
Dot.: mamusie wrześniowo - październikowe 2009!

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Dziewczyny! Mam do Was ważne pytanie, jako do starszych mamuś, a przede wszystkim do pracujących. Kiedy powiedziałyscie w pracy? Czy tak same po prostu czy od razu przyniosłyście zaświadczenie od lekarza??? Jak to wygląda w parktyce?
mnie też męczyło pytanie "kiedy powiedzieć?"
tym bardziej, że u mnie była sytuacja na tyle skomplikowana, bo jak upewniłam się, że jestem w ciąży to kilka dni wcześniej zmienił mi się przełożony. Bardzo sympatyczny facet, ale jak wiadomo na początku ciężko się przełamać.
po pierwszym leżeniu szpital wysłał do mojego oddziału info, potem dzwoniła do mnie kierowniczka i jej powiedziałam jak spr. wyglądają. A przełożonemu tak naprawdę dopiero dziś oficjalnie oznajmiłam, że jestem w ciąży. zestresowana byłam jak nigdy
przyjęło się, że informuję się o tym pracodawcę w II trymestrze.
to wcale nie jest takie proste, choć też zależy jakie ma się stosunki z "szefem" nasze jeszcze nie zostały ukształtowane ale po dzisiejszej rozmowie wiem, że nie miałam czego się bać.

aha poinformowałam go telefonicznie bo od 7 tyg.(czyli od połowy mojej ciąży) jestem na zwolnieniu...

Nika szczęściaro, teraz będziesz miała tam chody...

Martusia zgadzam się z Tobą, choć wiele zależy od ludzi, u których się leczysz. Zresztą rzeczywiście w porównaniu do innych krajów chyba z nami nie jest aż tak źle...
i zdrówka dla Twojej Mamy

na razie jestem na kawie i na jabłku, walczę z ochotą na lody...ale lody na śniadanie?
piszę śniadanie bo niedawno się obudziłam i jeszcze w łóżku leżę...

Edytowane przez sorejna
Czas edycji: 2009-04-22 o 14:44
sorejna jest offline Zgłoś do moderatora