Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trądzik a preparaty hormonalne
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2003-12-24, 22:26   #2
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Re: Trądzik a preparaty hormonalne

Posłuchaj!
Po pierwsze - kazdy lekarz może wypisać Ci recepte na dowolny lek - mi z róznych osobistych powodów receptę na tabletki anty wypisywał dentysta... przynajmniej tak było do tej pory - nie wiem, może fundusz wprowadził różne dziwne limity... choć całkiem niedawno zdarzyło mi się cos podobnego, z racji mojego kalectwa powypadkowego regularnie widuję się z moim chirurgiem ortopedą i kiedys już nie zdążyłam do ginekologa - a pani na urlopie - i poprsiłam mojego lekarza o recepte na jedno opakowanie tabletek.
Powiedziawszy powyższe - chcę cie przestrzec! Leki hormonalne to nie cukierki, nie można ich tak serwować ot tak sobie, według wlasnego widzimisię? Skąd masz pewność że to właśnie hormony??? Moja kuzynka tez dostawała wysypu pryszczy przed okresem i twierdziła że to hormony - ale badania wykazały że to nie tam była przyczyna!
Jesli podejrzewasz że przyczyną problemów z cerą są hormony, musisz się udać chyba nie tylko do dermatologa, ale do endokrynologa i zbadać sobie owe hormony dokładnie... a wtedy lekarz zaordynuje ci odpowiednie tabletki...

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując