Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do Smoczycy i innych Kwasomaniaczek!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-01-02, 23:22   #2
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca
Re: Do Smoczycy i innych Kwasomaniaczek!!!

Cześć!
Moje doświadczenie czysto praktyczne, jestem absolutnym laikiem w tej kwestii ale sporo uzywałam faktycznie - może dlatego że kiedyś przejsciwo zdarzyło mi się miec drobne problemy z cerą i to własnie stosowane na własną rękę kremy z kwasami pozowliły mi powrócić do stanu idealnego

Wiesz co, mi nie wydaje sie żeby Glyco A był słabszy od Lysanela (uzywałam obu). Stężenia kwasów są zblizone, ale działanie AHA rózni się nieco od BHA, kazdy z nich inaczej penetruje skórę. Glyco nie działa antybakteryjnie więc dla osób z wypryskami lepszy jest zdecydowanie lysanel. Mnie Lysanel trochę piekł, zawsze mam go w domu na wszelki wypadek gdyby coś złego wyskoczyło - działa lepiej od niejednego żelu punktowego. Generalnie byłam bardzo zadowolona z Glyco - naprawdę pięknie wygładza skórę, fajny zwłaszcza dla dziewczyn około 30, bo naprawdę widocznie odmładza skórę, jakieś drobne linie i przebarwienia znikają! Glyco w tym stężeniu ma działanie nawilzające, ale i tak warto ten krem połączyć z czymś treściwszym - sam Glyco wchłania się od razu a ja na noc wolę treściwsze kremy, więc nakładałam jeszcze tłuste serum kojące/krem nawilzający - efekty sa swietne, warto się pomęczyć! No własnei pomeczyć bo mnie jednak trochę piekł, a w sumie tez mam skórę przyzwyczajoną do kwasów...
Myśle że nie masz się co obawiać - Glyco na pewno będzie działał i to silnie
Wiesz nie wiem kiedy zobaczysz jakies potęzne efekty działania kremu bo to kwestia bardzo indywidulana - zresztą sama juz zauważyłas pewne zmiany, ładnie rozświetloną cerę, poprawę kolorytu itp. Wiesz, nie wiem czego oczekujesz po tej kwasowej kuracji - jeśli chodzi ci o jakies trwałe zwężenie porów to ja w to nie wierzę! Moja kosmetyczka twierdzi że nie ma takiego cuda co trwale zwęzi pory... można jes tyle oczyścić, to sprawi że będą się wydawały mniejsze... możesz wspomagac kurację kwasową maseczkami z glinki - polecam Argiletz i Erisa z niebieskim koreczkiem.
Myślę ze powinnaś zuzyć jedną tubkę danego preparatu JA tak robię, a potem jak chcę podtrzymac efekty, nakładam raz na tydzien Lysanel. Albo Effaclar przez cały czas pod krem na noc Pamietaj też że po AHA powinno się robić przerwy, BHA tego nie wymaga - można stosować właściwie na okragło. Dlatego tak lubię effaclar - ja widze jego efekty, jest ultrałagodny i nie szczypie, ładnie podtrzymuje efekty kwasowej kuracji, można go używac przez cały czas no może oprócz lata, jak pojawia się pierwsze słońce lepiej wszystko odstawić...
Pozdrawiam serdecznie od razu mówię że te moje przemyślenia takie czysto teoretyczne może Justy tu zajrzy i się wypowie bardziej fachowo

Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując