2009-04-24, 18:44
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Ja pierwszy raz w tym wątku i zwracam się prośbą o analizę farby do włosów.
Zawsze używałam farbe bez amoniaku L'oreal Richesse, ale dziś jej zabrakło w hurtowni i miła pani poleciła mi Marron Subtil -krem koloryzujący.
Nigdzie nie znalazłam żanych opinii na jej temat a jutro chciałabym zafarbować włosy także BARDZO mi zalezy na szybkiej analizie czy kłaść na włosy czy zrezygnować.
oto skład:
Aqua/Water, Cetearyl Alcohol, Propylene Glykol, Ethanolamine, Ceteareth-25, Ceteh-2, PEG-2 Rapeseedamine, PEG-4 Rapeseedamine, Zea mays (corn) oil, Polyquaternium-22, Sodium Sulfite, Sodium Hydrosulfite, Parfum/Fragrance, Terasodium EDTA, Asorbic Acid, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional+/- (may countain) [ P-phenylendiamine, 4-Chlororesorcinol, 2-Amino-4-hydroxyethylaminoanisole Sulfate,,1-phenyl-3-Methyl-5-Pyrazolone,Basic Red 51, Orange 31,2-Amino-3-Hydroxypyridine, HC Red .3, p-Aminophenol, 2-Methylresorcinol]
Nic a nic z tego nie rozumiem i bardzo na was licze . Wybrałam kolor czekoladowy brąz mam nadzieję, że nie wyjdzie za ciemny i martwi mnie słowo Red i Orange (jedyne słowa jakie rozumiem z całego wyzej wymienionego składu ) gdyż wolałabym aby był to chłodny brąz.
|
|
|