2009-04-27, 18:18
|
|
po prostu Em :)
|
Dot.: Maturzystki 2008 powracają do życia :P cz. XI
Cytat:
Napisane przez marta6704
A postanowiłam zapisać sie do jakiejś szkoły językowej, musze porozglądać się za jakąś dobrą, i zacznę uczyć się francuskiego, bo musze zacząć wkońcu w siebie inwestować.
|
Świetny pomysł. 
Cytat:
Napisane przez Shiruvii
Em, czy na TiRze jest duzo nauki? Cos czego trzeba sie uczyc na biezaco? I na stronie zauwazylam, ze plan macie podawany jakos tak tygodniowo. Zmieniaja sie godziny zajec?
|
Jak ja nie lubię tego pytania.. nigdy nie wiem co odpowiedzieć. Przede wszystkim najwięcej zależy od wykładowców i ćwiczeniowców na jakich trafisz. Ja na przykład nie wyobrażam sobie ciągnąć teraz drugiego kierunku albo mieć podwójnej sesji, jak w tamtym semestrze miałam 6 egzaminów (plus 7 zaliczeń), a w tym będę mieć 7 egzaminów (plus 7 zaliczeń). Są prace semestralne, projekty, prezentacje nad którymi się siedzi, kolokwia.. no chyba jak wszędzie. No i tak jak pisałam, wykłady są w większości (oczywiście nieoficjalnie) obowiązkowe. 
EDIT: Aha, co do planu to zazwyczaj nic się nie zmienia, ale masz inaczej zajęcia co dwa tygodnie - jeden tydzień inny, następny inny, a trzeci taki jak pierwszy, czwarty jak drugi. I czasem wykłady zaczynają się np. dopiero od połowy semestru, ale są dłuższe.
Czas edycji: 2009-04-27 o 18:21
|
|
|