Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca jako au-pair
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-06, 16:58   #1425
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia
Dot.: Praca jako au-pair

Cytat:
Napisane przez nowinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny moze mi pomozecie,bo wiem, ze rozkminialyscie ta kwestie kilka stron wczesniej Chcialabym zlozyc dokumenty na inne studia,ale nie bedzie mnie w tym czasie w Polsce i nie moge zrobic tego osobiscie..moze wiecie jak i gdzie zalatwic upowaznienie,zeby moja siostra zlozyla moje dokumenty na uczelnie?! jest to mozliwe?
Dopytaj na wydziałach, na które składasz dokumenty. Ja pytałam u siebie i pisałam też do głównego biura rekrutacji na UW - u mnie nie musi być podpisu notariusza.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam problem..

Mam możliwość jechać na obóz językowy, podszkolić trochę hiszpański. obóz trwa 3 tygodnie, jest w lipcu, we Wrocławiu, kosztuje mało, bo ok. 1000zł, będzie 20 native'ów (10 nauczycieli i 10 licealistów - studentów)..

Problem w tym, że do jutra muszę dać odpowiedź czy chcę jechać, jest tylko 6 miejsc. I nie wiem czy zrezygnować z szukania rodziny i jechać, czy liczyć na cud i że może jednak mnie ktoś weźmie..
Dopisując - ja byłam na obozie w Londynie też za jakieś 1000 zł., ale moim zdaniem jeśli są jacykolwiek Polacy na obozie, to nie ma on sensu. Wtedy i tak wybiera się raczej towarzystwo rodaków. Ja bym szukała rodziny.
Kolega studiujący psychologię, mówił mi, że taki rzut na głęboką wodę jest najlepszy, bo wtedy uczymy się języka sto razy szybciej przez to, że wiemy, że żeby być zaakceptowanymi w społeczeństwie, musimy mówić jakkolwiek w tym języku, ale mówić. Ja wybrałabym au pair, ale to Twoja decyzja.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora