Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Okres próbny? czy oszustwo?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-07, 18:27   #1
n-nika
Zadomowienie

Okres próbny? czy oszustwo?

Mam problem, 3 dni temu rano zadzwoniła do mnie kierowniczka pewnego Ośrodka Wypoczynkowego, do którego wysyłalam swoje CV w sprawie pracy na stanowisko recepcjonistki...
Miałam przyjść do pracy...no i pracowałam 3 dni, dziś powiedziała mi że jutro mam wolne, bo chce sprawdzić kolejną dziewczyne.
Wydaje mi się, że to jest jedno wielkie oszustwo.
Otóż... Ośrodek jest w trakcie remontu (ponieważ zmienił się właściciel) i... od paru miesięcy przyjmują CV.
Zauważyłam w komputerze, że dużo ludzi wysyłało CV, oczywiście na stanowisko recepcjonistki również.
W pierwszy dzień kierowniczka wspomniała że przedemną była jakaś, ale musiała jej podziękować. Hm... dziwne. A dziś rozmawiłam z jednym pracownikiem to wspomniał, że co chwile ktoś tu się zmienia za biurkiem.
Wydaje mi się, że poprostu oni do czasu zakończenia remontu biorą sobie na przykładowe 3 dni (niby na okres probny) a potem podziękują... i co za darmo ktoś im zapieprzał w biurze...? bo pracowałam przez te 3 dni po 9 godzin i stale robota (odbieranie telefonu,zamawianie towaru,e-maile, liczenie, pisanie, drukowanie itd.) rzeczy, które napewno do recepcjonistki nie należą.
Dziś powiedziała mi, że odezwie się.... myśle że już sie nie odezwie
Czy powinnam nalegać na zapłacenie mi za te 3 dni pracy... wkońcu na darmo nie siedziałam tam po 9 godzin w tych papierach???
-
Urządzamy Nasz dom
zaKochana
n-nika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując