Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-10, 15:37   #2261
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Czy przetłuszczanie włosów jest bardzo niezdrowe?

Cytat:
Napisane przez Majaaaaa Pokaż wiadomość
mycie wlosow codziennie jest niezdrowe, daj im troche odpoczac od tych chemikaliow... Niech Twoje wlosy natluszcza sie troche same, to na pewno ich nie oslabi
Ja niestety od kilku dni zmuszona jestem myc wlosy 2 lub 3 razy dziennie, poniewaz uzywalam szamponu z silikonem i teraz moje wlosy sa strasznie nim oblepione i obrzydliwe... i niestety musze stwierdzic ze ich stan od czestego mysia sie pogorszyl... bez polysku, sianowate na koncach, wypadaja... Takze wyjdzie in to na dobre jak bedziesz je myc co 2 dni

Sama piszesz, że jesteś zmuszona myć włosy 2,3 razy dziennie, a jednocześnie twierdzisz, że trzeba pozwolić włosom natluścic się samym. Radzisz jedno, robisz drugie.

Zamiast myć włosy dwa, trzy razy dziennie lepiej zainwestowac w dobry szampon oczyszczający, który pomoże usunąć silikony.

A codzienne mycie szkodliwe nie jest, szkodliwe jest natomiast mycie kilka razy dziennie.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora