2009-05-12, 21:48
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisane przez ruumi
Własnie zawsze mi wypadały tabletki w czasie przerwy i niestety konczyło się i tak z infekcją grzybiczą, i nigdy nie wiedziałam po co sie powinno łaczyć opakowania myslałam że to raczej z powodu tego ze osłabiaja działanie tabletek a w czasie przerwy jest mnijsze stezenie hormonów.Więc nie musze łaczyć opakowań ? i mogę zrobić normalną przerwę?I jeszcze jedno pytanie czy jak juz zaczne nowe opakowanie (to będzie 20 maja) to już będę zabezpiczona czy muszę zabezpieczać się do końca tego nowego opakowania?
|
nie musisz, bo gdyby to była konieczność to myślę, że każda ulotka by o tym wspominała
ale skoro łapiesz infekcje to może warto by jednak połączyć? nie wiem, to oczywiście Twoja decyzja 
zabezpieczać dodatkowo należy się w trakcie kuracji, jak i przez 7 dni po jej zakończeniu - więc teraz sama oblicz do kiedy to Cię obowiązuje, bo ja nie wiem kiedy kończysz kurację 
jednak mi poradzono, gdy robiłam przerwę w tabletkach przy antybiotyku, zabezpieczać się dla spokoju nie przez 7 dni po zakończeniu, a przez 7 pierwszych tabletek - chociaż oczywiście nie jest to wymagane biorąc pod uwagę info z ulotki - ja dmuchałam na zimne po prostu (żebym sobie później nie ubzdurała, że przez przerwę przecież nie dostarczam nowych hormonów, które pozwolą wrócić do odpowiedniego poziomu bla bla bla )
|
|
|