Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami/dietami, itp. - wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-12, 21:48   #2169
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Dot.: Interakcje tabletek antykoncepcyjnych z lekami - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez ruumi Pokaż wiadomość
Własnie zawsze mi wypadały tabletki w czasie przerwy i niestety konczyło się i tak z infekcją grzybiczą, i nigdy nie wiedziałam po co sie powinno łaczyć opakowania myslałam że to raczej z powodu tego ze osłabiaja działanie tabletek a w czasie przerwy jest mnijsze stezenie hormonów.Więc nie musze łaczyć opakowań ? i mogę zrobić normalną przerwę?I jeszcze jedno pytanie czy jak juz zaczne nowe opakowanie (to będzie 20 maja) to już będę zabezpiczona czy muszę zabezpieczać się do końca tego nowego opakowania?
nie musisz, bo gdyby to była konieczność to myślę, że każda ulotka by o tym wspominała
ale skoro łapiesz infekcje to może warto by jednak połączyć? nie wiem, to oczywiście Twoja decyzja

zabezpieczać dodatkowo należy się w trakcie kuracji, jak i przez 7 dni po jej zakończeniu - więc teraz sama oblicz do kiedy to Cię obowiązuje, bo ja nie wiem kiedy kończysz kurację

jednak mi poradzono, gdy robiłam przerwę w tabletkach przy antybiotyku, zabezpieczać się dla spokoju nie przez 7 dni po zakończeniu, a przez 7 pierwszych tabletek - chociaż oczywiście nie jest to wymagane biorąc pod uwagę info z ulotki - ja dmuchałam na zimne po prostu (żebym sobie później nie ubzdurała, że przez przerwę przecież nie dostarczam nowych hormonów, które pozwolą wrócić do odpowiedniego poziomu bla bla bla )

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora