2009-05-13, 22:45
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Cytat:
Napisane przez Darkling
tylko, jak pisałam niżej - swarovski to nie jablonex po 2 zł za 100 sztuk. Na oficjalnej stronie i w wielu poradnikach na niej wzorowaychj jest napisane, że kryształy swarovski rozpoznaje się po: bla bla bla [temat był poruszany już wiele razy, np: idealnym 'pointowaniu się krawędzi'] i braku bąbelków. możliwe, że maweth dostała trefnego oryginała, ale może i podróbkę. egro - pozbyć się na koszt sprzedającego, bo nie dopilnował. i już.
kamienie to trochę inna bajka..
|
Dark, zdziwiłabyś się jakie "ciekawe" egzemplarze zdarzają się wśród swarków, też takie np. z bąbelkiem, z cięciem nie tam gdzie trzeba, z brakiem kawałka (nie ubity, lecz ucięty) ... ale odróżnia je od szkiełek innch producentów to że takie wpadki są nie w 50% ale może najwyżej w 0,5 % ... po przejściu przez moje ręce kilkunastu tysięcy swarków (a może i więcej ?) uzbierało się troszkę dziwadeł )) .... leżą w drewnianej specjalnej skrzyneczce 
A niestety nie tylko Swarovskiemu, ale nawet nam zdarza sie wpadka (vide: Joanna_k, napisz mi prosze na priv które serca z którego zamówienia mają skazy), choć każdy kryształek jest naprawdę dokładnie oglądany przed wysyłką, to po obejrzeniu 367-go swarka w ciągu dnia niestety coś się przeoczy.
Ale i tak kocham te świecidełka
|
|
|