2009-05-14, 11:52
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Styczeń 06 III
Cytat:
Napisane przez kkasiaaa
Jastin ja też zastanawiałam sie nad tym wózkiem tTAKO bo on bardzo podobny do tego mojego, ale pojechałam do sklepu w którym one były i facet mi powiedział ze szczerze ich nie poleca bo jest wiele reklamacji na nie więc zrezygnowałam z niego i kupiliśmy JET. Oby u Was obeszło sie bez reklamacji.
Co do solarium to nie boisz sie chodzic ?? Nie pomyśl sobie że jestem starą , zrżedliwą dewotą ale w trakcie karmienia nie wolno poniewaz szkodliwe promieniowanie przedostaje sie do pokarmu i nawet samo zasłonięcie piersi nic nie daje.
|
No widzisz Kasiu co osoba to opinia
Zanim poszłam pierwszy raz na solarke pytałam sowojego gina(powiedział mi ze jeśli to poprawi moje samopoczucie to bardzo proszę,a jak ja bede zadowolona to dzidzia też ),po drugie naczytałam sie w necie i nikt stanowczo nie napisał ze podczas karmienia piersia nie wolno bo promienie przechodza do mleka matki,nawet gdzies wyczytałam ze to bzdura jest.Jedyne co wyczytałam to to ze cyt." ciepła temperatura może powodować mimowolny wypływ mleka, a także powstawanie przebarwień skóry".
Zreszta jeśli coś robimy z umiarem to moim zdaniem nie zaszkodzi
Piersi zakrywam całkowicie,nawet brzuch,byłam juz dwa razy po 5 i 7 minut i nic złego sie nie dzieje,a ja sie lepiej czuje
Rzeczywiście moze powinnam zaczekac do 6 tygodnia po porodzie i dopiero iść jak sie ten cały połóg skończy,ale skoro mój lekarz nie powiedział stanowczego nie,to korzystam,a co?
A co do wózka to my sie zdecydowaliśmy na ten ze wzgledu na wielkośc,porównałam sobie te wózeczki w sklepie i ten co mam tako jest ciutke lżejszy,mniejszy i lepiej mi sie go prowadziło,wiec dlatego go wybrałam.Tak naprawde to ten wózek ja ciągam wiec brałam to co dla mnie wygodniejsze Narazie sparwuje ze elegancko
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------
Cytat:
Napisane przez kkasiaaa
Abc ja też biorę tzn brałam tabletki bo póki co teraz nie planuję powiększenia rodziny  ale niestety po 4 miesiacach musiałam je odstawic ponieważ po drugim opakowaiu zaczęłam często krwawic, było czasami tak że 16 dni non stop krwawiłam , potem kilka dni prerwy i znowu to samo  i nie było to lekkie plamienie tylko ze mnie sie normalnie lało takze miałam już tego serdecznie dośc. Nawet przejście z azalii na cerazette nic nie dało.Takze nie biorę od tygodnia i w końcu przedwczoraj krwawienie ustało, ale nerwy mam bo teraz nie mam zbyt dużego wyboru w środkach antykoncepcyjnych 
|
Ja teraz biore Azalie,ale planuje zafundowac sobie spiralke Z tym ze ja juz wiem ze nie chce wiecej dzieci No a w Twoim przypadku Kasiu jeśli jeszcze kiedyś chcesz mieć dziecko to rzeczywiście może zły pomysł,chociaż jedno drugiego nie wyklucza (sama dokładnie nie wiem jak to jest)Mozna sobie przecież spiralke "wstawić" na dwa,trzy lata
Ja jak pytałam gina to na 5 lat koszt zabiegu cos ponad 400zł,ja juz sie zdecydowałam,musze teraz tylko czekac na miesiączke
Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2009-05-14 o 11:53
|
|
|