Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-14, 13:01   #2102
Jik
Zadomowienie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY

lemka, nie testowałam w sumie żadnych aptecznych kremów, kiedyś chyba tylko Avene, ale nawet nie pamiętam jaki. W zasadzie dopiero teraz przechodzę oświecenie, iż na tłustą cerę trza stosować nawilżacz. Dziewczyny mnie tu uświadamiają, mówiąc, że wszelkie kremy matujące powyrzycały ( ja się oczywiście jeszcze łamię...) i nigdy w zasadzie nie miałam porządnego nawilżacza. Wiem, ze filtr na dzień, a na noc kwasy. Wiem, ze krem z mocznikiem mi nie zaszkodzi, ale zazwyczaj są to kremy dość treściwe, takie emolium np. A ja bym sobie życzyła, aby krem się wchłaniał dobrze. Na noc nie musi bardzo, ale na dzień to aż do matu. I dlatego chciałam zapytać, czy ktoś testował krem z mocznikiem, ale na dzień...I czy przy stosowaniu kremów z mocznikiem, trzeba stosować wysokie filtry w obawie przed przebarwieniami?
aante_e, właśnie jak z tym pudrem? Czy jest dosć miałki? I jak to nakładasz go na puder? To po co puder jeszcze? Pochwal się, co nakładasz po kolei, konkretnie.
Jik jest offline Zgłoś do moderatora