Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mocno wysuszona cera tłusta po kosmetykach typu Vichy Normaderm
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2004-03-06, 12:19   #2
martiene
Raczkowanie

Re: Mocno wysuszona cera tłusta po kosmetykach typu Vichy Normaderm

hejhej postaram ci sie pomoc, tak jak pomogly mi tu inne dziewczyny - mialam ten sam problem, cera byla podrazniona stosowaniem kremu przeciwtradzikowego i zaczela sie luszczyc, piec, byla bardzo wrazliwa - o wiele bardziej niz normalnie. Odstawilam ten krem na tradzik ( u mnie to byl acne expert dermedic)i kupilam w aptece Epitheliale A derma Ducray (ok 35 zl) i smarowalam nim twarz trzy tygodnie - krem ten cudownie regeneruje skórę, nie podraznia, lagodzi chore miejsca, poza tym pieknie matuje bez sciagania skory, wyleczyl mi buzie bardzo ladnie - tzn pozbawil ja oznak podraznienia i przesuszenia. Nie zlikwidowal tradziku, ale to nie jego zadanie, on ratuje skore i w tym sprawdza sie doskonale. Ale pamietaj, zadnych innych kosmetykow, tonikow z alkoholem, maseczek itp - tylko zel typu physiogel lub toleriane do mycia, woda termalna i krem epitheliale az do uspokojenia skory. Powodzenia i cierpliwosci!!!
Martiene