2009-05-17, 17:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Znajomość angielskiego na "takim , a takim pozioomie". Jak to jest?
Dziękuję za odpowiedzi 
Czytając te kryteria z wikipedii, powiedziałabym, że jestem między b1, a B2. Gramatyka nie jest tak całkiem podstawowa, ale czasem mylą mi się końcówki (jednak najczęściej wiem , kiedy popełniam błąd).
Na teście, na którym byłam, pytania były z zakresu A2, nic z niego nie wybiegano. Oznacza to, że to szkoła językowa popełniła błąd w formułowaniu nazwy zajęć?
Cytat:
Myślę, że w swoim rozumowaniu niesłusznie rozdzielasz znajomość gramatyki i słownictwa. Nie można uznać, że mając bogate słownictwo a zupełnie podstawową gramatykę znasz język dobrze. Może zrozumiesz całkiem sporo, ale trudno będzie Ci sformułować poprawną wypowiedź. Na znajomość języka składa się nie tylko rozumienie tekstu (ono jest tak naprawdę najłatwiejsze) ale też rozumienie ze słuchu, mówienie i pisanie.
|
Ale ja właśnie nie rozdzielam. Jak wcześniej napisałam- mimo bardzo bogatego słownictwa i rozumienia tekstu zarówno pisanego, jak i mówionego (np. nie używam napisów przy oglądaniu filmu), określiłam się jako osobę znającą język angielski na poziomie podstawowym i stąd moje zdziwienie na teście, gdy spotkałam się z tak prostymi tematami i pytaniami, na które odpowiedź powinny znać osoby dopiero po zakończeniu kursu na poziom średnio zaawansowany.
Edytowane przez Impersona
Czas edycji: 2009-05-17 o 17:08
|
|
|