2009-05-17, 18:13
|
|
Raczkowanie
|
Metody pozytywnego uczenia się- czyli jak nie uczyc sie na pamiec :))
Witam wszystkich!
Zalozylam ten watek poniewaz nie moglam znalezc w Internecie zadnej metody na pozytywne uczenie sie materialu. Mam z tym wielki problem poniewaz odkad pamietam, wszystkiego uczylam sie na pamiec.
Nie chce abyscie pisali w tym watku glupot w sensie"Jak ktos naprawde chce, to i sie nauczy" bo to mi nie pomoze...
Problem tkwi w tym, ze czytam wszystko ze zrozumieniem jednak po jakims czasie nie potrafie obrac tekstu w sensowne zdania, nie pamietam roznych rzeczy np. nazwy jakis zabiegow pielegnacyjnch(gdy czytam np. czasopisma o urodzie)
Zawsze gdy uczylam sie do szkoly to tylko i wylacznie na pamiec, zajmowalo mi to duzo wiecej czasu niz tym, ktorzy preczytali kilka razy teks i mogli pisac sprawdzian czy odpowiadac...
Ale niestety.. ja nie potrafilam i nadal nie potrafie uczyc sie na rozumienie..
Myslalam juz nawet nad kupnem lecytyny, ktora polepsza koncentracje i poprawia samopoczucie.
Bardzo bym chciala abyscie podzielily/li sie ze mna swoimi sposobami na efektywne uczenie sie..
Spacer z psem rowniez mi nie pomaga, zimny prysznic to samo, poprostu nic czuje sie ja glupek, ktory juz cale zycie bedzie musial klepac na blache aby cos powiedzial nastepnego dnia a za rok juz nic nie pamietal..
Poprostu nie znam sposobu na lepsze skoncentrowanie sie i nie piszcie prosze abym wyrzucila przez okno tv czy laptopa bo to tez mi nie pomoze
Czas edycji: 2009-05-17 o 18:15
|
|
|