Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Metody pozytywnego uczenia się- czyli jak nie uczyc sie na pamiec :))
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2009-05-17, 18:52   #5
Wenress
Zakorzenienie

Dot.: Metody pozytywnego uczenia się- czyli jak nie uczyc sie na pamiec :))

Nie wiem czy akurat w tym to pomoże, ale pamiętam, że kilka lat temu, jakoś pod koniec podstawówki i troche później, miałam świetną pamięć, do wszystkiego właściwie. Teraz gorzej, nie potrafię zapamiętać tego, co ludzie do mnie mówią, mam na myśli takie średnio istotne informacje typu gdzie ktoś był na wakacjach A wtedy przychodziło mi to bez probklemu, i myslę, że to dlatego, że bardzo dużo uczyłam sie wierszy na pamięć, zapamiętywałam reklamy, dowcipy z własnej woli i dla zabawy, a nie takie kucie jak w szkole. Już od dawna tego nie robię i aż czasem sie czuję, jakbym miała skleroze :/
Może spróbuj po prostu poćwiczyć pamięć, słyszałam o ćwiczeniu, żeby przypomnieć sobie co sie robiło rano, co wczoraj i tak coraz dalej, aż nie będziesz już pamiętać. Ponoć to działa, jeśli jest sie systematycznym

a, i niektórych rzeczy chyba nie da sie uczyć na rozumienie. Trzeba zapamiętać, ale porządnie

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując