Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Podaję mój dzisiejszy jadłospis na RRRRR:
Na czczo godz.9.30 1 szklanka letniej niegazowanej wody
I śniadanie godz. 10.00 serek wiejski lekki z Piątnicy,do tego wrzucone 3 łyżki płatków owsianych(zalanych wieczorem wodą ,żeby napęczniały),1 łyżka otrębów pszenych,pokrojona drobno 1 duża rzodkiewka,kawałek surowej czerwonej papryki,zielony koperek,
Obiad godz.13.00 połowa udka z kurczaka bez skóry natartego czosnkiem,majerankiem i przyprawą do kurczaka +fasolka gotowana z mrożonki+surówka z sałaty,pomidorka,ogórka kiszonego,surowej czerwonej papryki,oliwek,cebulki dymki,świeżego koperku doprawiona oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i sosem koperkowo-ziołowym Knorra
Podwieczorek 16.00:1 jabłko,pół pomarańczy,1 jogurt naturalny 2,5 % 180 g,po podwieczorku niestety lampka wina własnej roboty z fioletowych winogron i batonik jabłkowy musli bez cukru 25 g ( bo miałam gości i się skusiłam)
Kolacja 19.00 :sałatka z ugotowanego brokuła,jajka,pomidorka,o górka konserwowego,papryki czerwonej surowej,rzodkiewki,szczyp iorku,koperku doprawiona sosem z minimalną ilością majonezu ligt i dużą ilością jogurtu naturalnego 2,5 %Późna kolacja będzie o 22.00 twaróg chudy 0 % tłuszczu ok.70 g
Napoje: pokrzywa,herbata czerwona,herbata zielona,woda mineralna niegazowana
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------
Jak pisałam wyżej dzisiaj zjadłam 1 batonik 25 g Musli-Riegel Apfel ( z Lidla) -zawierający 100 kcal,1,5 g białka,17,8 g węglowodanów,2,8 g tłuszcz,1,5 g błonnik.
Jest to batonik musli z substancją słodzącą:maltit i suszonymi jabłkami bez cukru,składniki:syrop maltitowy,suszone płatki zbożowe-płatki owsiane i płatki pszenne,suszone kawałki jabłka,ekstrudat(mąka słodowa pszenna,ryżowa,kukurydzia na,jęczmienna,sól),tłuszc z kokosowy utwardzony,płatki kukurydziane,płatki kokosowe,stabilizator(gli ceryna,koncentat soku jabłkowego),regulator kwasowości(kwas cytrynowy,aromat,sól,emul gator E 472 c.
Jak myślicie ,czy na redukcji można sobie pozwolić od czasu do czasu na taki batonik,bo bardzo mi smakuje??
|