2009-05-19, 13:46
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. II
Shine ja mam ta sama sytuacje, nie stac nas na slub. Bylismy razem 4 lata i jakos o slubie nie czesto sie mowilo wiec dlaczego teraz? Bo dziecko? Slub jest z milosci a nie przymusu. Pieniadze tez maja wazna role, za cene wesela mam zrobione polowe mieszkania - a slub to tylko papierek. Mamy z Tz male rodziny ( po 15 os) wiec 30 os plus znajomi... co to za slub na 50 os? wesele, gdzie sala pustawa by byla. Narazie jest mowa o cywilnym, Tz jako ze pracuje w wojsku mialby duzo dodatkow, ale papier musi byc. I tak bedziemy juz ze soba zwiazani dzieckiem wiec slub na sile to bez sensu,jak juz to cywilny wlasnie dla papierka. Wiadomo kazda kobieta chce hucznego wesela, sukni itp no ale niestety nie kazdemu jest to dane.. Co do chrztu to ja jestem ewangelikiem wiec nie sadze ze bede miala problemy maluch tez bedzie ew chociaz Tz katolikiem, ale on nie przepada ani za swoim ksiedzem ani za ta wiara, u nas jest wszystko prostsze
a powodzenia zycze komus kto ma slub na ostatnia chwile bo ciaza, nie ma to jak nie pic na swoim weselu i malo tancowac, wiem bo kolezanka byla w 6mies i miala slub, niezle sie meczyla,jeszcze w czerwcu jak byl upal... Nie wspomne o sytuacji kiedy jeden z gosci ja uderzyl w brzuch
|
|
|