|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009 - "9 miesięcy stwarzania małego świata" - cz
No to wróciłam ktg jest suuper leżałam i przez pół godziny słuchaliśmy tętna serduszka plus zapis moich skurczów macicy gin określił jego wykres jako książkowy więc się prawie wzruszyłam, że synek ma takie serducho jak dzwon 
Dostałam też zlcenie na komplet ostatnich badań, te - z którymi mam iść do porodu, pobrał mi ten wymaz i na początku czerwca (chyba 03) jesteśmy umówieni na zwiedzanie porodówki przy okazji podpytałam położnej co brać, wg niej podkładów ani niczego dla siebie nie muszę - jedynie dla malucha...ale słyszałam od rodzących w tym szpitalu, że lepeij co nieco dla siebie mieć więc lepiej wezmę (albo ewentualnie dopytam napotkanych w szpitalu rodzących ten miesiąc mam na siebie bardzo uważać, potem powiedział, że pozwoli mi już na wszystko mam dużo leżeć, nie sprzątać (hmm.. ).
Cytat:
Napisane przez Ania0104
Byłam wczoraj w SR ... i ... zwiedzaliśmy porodówkę ... położna umówiła się z panią rodzącą, że na 5 minut wyjdzie z sali porodów rodzinnych, żebyśmy mogli pooglądać ... wchodzimy na oddział, a tam krzyyyyk!!! a położna mówi, że maluszek już pcha się na świat!
Więc siedzielismy w izbie przyjęć ... a pani sobie rodziła ... był jeden krzyk, za chwilę drugi i trzeci i płacz dzieciątka ... wszystkie jak siedziałyśmy to miałyśmy prawie łzy w oczach ... to było takie ....  ehhh nie da się opisać
Ale szybko pani poszło! ... i ja też tak chce
Oczywiście fotel porodowy mi się nie spodobał ... jak dla mnie jest beee!
|
Co do fotela to gin mnie uprzedził, żeby się niczego bajeranckeigo tam nie spodziewać a położna powiedziała, że dwie sale porodowe są urządzone zupełnie nowym sprzętem, niestety reszta to antyki.
Co do doznań ze zwiedzania to Ci zazdroszczę chciałabym chociażby posłuchać co mnie czeka 
Cytat:
Napisane przez erysipelothrix
Słyszałam na szkole rodzenia że jeżeli dzieciątko w brzuchu jest grzeczne i dużo śpi to będzie takie również po urodzeniu...mój mały raczej śpi cały dzień czasem rano i wieczorem trochę pobryka 
Czyżby była szansa na spokojnego syna?
|
Możesz mieć takie wrażenie - ja dopóki pracowałam to też miałam wrażenie, że synek cały dzień śpi, ale najzwyczajniej się nie miałam czasu i sposobności w to wsłuchać. Teraz dopiero bardziej świadomie to odbieram, a dziś dostałam taki przytyczek do ręki żeby naciskać za każdym razem jak poczuję, że mały się poruszy. Pomyślałam, że pewnie nawet raz nie przycisnę, bo dzidziol śpi. A jednak naciskałam całkiem sporo jak już się na tym skupiłam 
Cytat:
Napisane przez UnholyOne
nalesniki z powidłami sliwkowymi 
|
O mamo....przez Ciebie muszę dziś zjeść naleśniki!! 
Cytat:
Napisane przez majka versace
Hihi..... a ja tam sobie wyobrażam że mój poród będzie szybki i (może nie całkiem bezbolesny) ale taki do zniesienia  i że ogólnie to będzie łatwo.
Jak narazie wszystko co sobie jakoś tam wyobrażałam to tak było więc licze i tym razem na potęge podświadomości 
|
Bardzo dobrze robisz to się ładnie nazywa samospełniające się proroctwo
Cytat:
Napisane przez skierka1981
|
Bardzo ładny brzuś!
Cytat:
Napisane przez megi b
A my wczoraj byliśmy na kolejnych zakupach. Pampersy, smoczek, chusteczki itd Ciągle dokupuję jeszcze ubranka bo mam wrażenie, że ich ciut mało Nie mogę się już doczekać 1 czerwca czyli naszej ostatniej wizyty u gin czy wszystko ok, no a potem już tylko ktg  Ja nie wiem kiedy ten czas tak szybko zleciał, dopiero co chwaliłyśmy się pierwszymi ruchami naszych bobasków  Miłego weekendu mamuśki.
|
Faktycznie, zleciało jak z bicza strzelił jeszcze nie tak dawno przeżywałyśmy pierwsze usg genetyczne, odkrywałyśmy płeć,a tu przygotowania do porodu pełną parą 
My też dziś zakupiliśmy większość wyprawki hurtowo. Tak więc łóżeczko, przewijak, wanienka za stelażem, dla mnie dwa staniki do karmienia,2 ręczniki z kapturami-jeden większy, drugi mniejszy, cążki (stwierdziłam, że będzie mi je łatwiej obsługiwać niż nożyczki), rożek, prześcieradełka (pościeli jeszcze nie, skoro i tak na początku nie będzie potrzebna), flaneki zwykłe i z ceratką, w aptece bepanthen, linomag w kremie, podklady ginekol. i urolog., pieluszki new born (do szpitala,a w domu będą wielorazowe z pieluszkarni) chusteczki do pupci (do szpitala, w domu będzie przegotowana woda z mydłem), wata, gaziki jałowe, sól fizjologiczna, aspirator, tantum rosa, wkładki laktacyjne z gerbera, mydełko Oillan...
Na później zostawiłam decyzję o kapurkach na sutki do karmienia, niani z monitorem oddechu, chyba też zdecydujemy się na kołyskę z allegro, bo łóżko 140 nijak nam do sypialni już nie wejdzie.
Nosidełko cybexa ma być w moim sklepie niedługo więc zanim zamówię chcę je obejrzeć na żywo.
Nie mam jeszcze proszku do prania, zastanawiałam się nad płatkami mydłanymi na początek...Zamówię jeszcze z netu naklejki na ściany, bo są białe i mnie denerwują. No i ewentualnie jakies zabawki typu karuzela, mata edukacyjna, jakieś grzechotki..
Butelki, smoczki, laktator, kocyki tez już są.
Ufff no to się podsumowałam 
Cytat:
Napisane przez Svinecka
czesc dziewczynki    *
ja tylko na chwile bo jestem u rodzicow ale zaraz jade
musze sie pochwalic - wypakowalam wszystkie kartony dzis do konca - kolejnych osiem  i wysprzatalam cale mieszkanko na blysk, nawet dywan juz lezy rozlozony
netu jeszcze nie uruchomilam bo juz nie mam sily
moze dzis dam rade to sie odezwe
pozdrawiam wszystkie mamusie   
|
Pracowita mamusia ale resztę dnia to powinnaś odpocząć
|